Fiecare dintre noi apreciem, in timp, cum trebuie sa arate cainele nostru, astfel incat sa nu fie nici gras, nici slab, sa nu fie indopat cu mancare, dar nici sa sufere de foame. Ne-am intrebat cum ne putem da seama daca avem un caine gras sau slab.
Sunt cateva metode simple de a determina daca animalul este gras, slab sau bine proportionat. Cea mai simpla este pipaitul coastelor. Trebuie sa se simta fiecare dintre coaste, cu foarte putina grasime pe ele – atunci totul este ok. Daca degetele intra intr-un strat de grasime pentru a gasi coastele, cainele e gras. Pe de alta parte, daca i se vad coastele (la Chow Chow chestia asta nu prea se poate verifica), cainele e slab.
Se mai poate pipai si zona din jurul cozii, la baza acesteia. Ar trebui sa se simta un strat subtire de grasime. Daca se simt direct oasele, cainele e slab. Daca nu se simte niciun os, cainele e gras.
Se pot pipai si proeminentele osoase ale corpului, cum ar fi coloana vertebrala, umerii sau soldurile. Trebuie sa se simta un strat subtire de grasime. Daca oasele respective se simt imediat sau sunt vizibile, caine e slab. Daca oasele nu se simt sub stratul de grasime, cainele e gras.
Va puteti uita la caine de sus. Animalul trebui sa aiba o talie bine definita, pieptul sa fie mai dezvoltat, mai mare fata de zona unde se termina coastele. Daca oasele ies in evidenta, cainele e slab. Daca talia nu se mai poate distinge, sau daca partea din spate (zona unde se termina coastele) e mai mare decat pieptul, cainele e gras.
Va puteti uita la caine din lateral.”Cuta” abdominala (zona unde se termina coastele) trebuie sa fie mai mica in diametru decat pieptul. Un animal slab va avea o asemenea “cuta” extrem de severa. Cainii grasi aproape ca nu vor avea “cuta” abdominala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu