duminică, martie 29, 2009

Maya si Momo si-au schimbat domiciliul

In acest week-end ne-am mutat in alta zona a Bucurestiului. Impachetari, nervi, oboseala, dar - per total - speram sa fie bine. Si, mai ales, sa le placa celor doi alintati ai familiei noastre: Maya si Momo.

Maya s-a adaptat mai greu. Sambata, de la pranz (cand am terminat mutatul si am inceput (despachetarea) pana seara (cand am terminat de aranjat totul), Maya s-a ascuns in living, dupa o canapea, iesind cand si cand, tematoare, uitandu-se agitata pe hol, gata sa se ascunda din nou la primul semn de amenintare. Nu a mancat nimic toata ziua. Noaptea a venit la noi in dormitor, sa exploreze locul. De abia astazi, duminica, a inceput sa se plimbe prin toata casa, sa miroasa fiecare locusor, sa se urce pe mobila, sa se mai relaxeze.
Spre seara a inceput sa manance si sa se plimbe prin casa, mai linistita. Deci deja a inceput sa se invete cu noul loc.

Cu Momo, in schimb, lucrurile au fost mai simple (sau mai complicate, depinde cum privim situatia). El s-a adaptat rapid: unde e mami si tati, acolo e bine si pentru Momo. Din alt punct de vedere, insa, va fi mai complicat: Momo avea dincolo o multime de prieteni. La bloc erau vreo 4 catei care deja erau in gasca, pe drum se mai intalneau cu alti 2-3, iar in parculetul de la Pro mai gasea inca vreo 3. Erau o adevarata haita de lupusori cuminti, toti fiind puiandri (uneori nu erau ei chiar asa cuminti).

Aici va trebui sa gaseasca prieteni cu care sa se joace, sa alerge, la fel cum erau cei de dincolo. Avem un parc exact vizavi de bloc, in care sunt doua tarcuri pentru catei. In prima seara in care am iesit, in ambele tarcuri erau catei rai, care vroiau sa il atace pe Momo. Poate gasim si unii blanzi, cu care sa se inteleaga.

In noul apartament avem un fel de balcon-veranda care are geam de sus pana jos, iar Momo si Maya stau acolo si se uita pe geam, uimiti de chestiile necunoscute pe care le vad si le aud. Pe Momo il puteti vedea cum doarme linistit in racoarea verandei si pe jos, iar Maya sta prin apropierea cortului ei (in care nu a intrat, dar i-l mai lasam putin, sa stie ca aici e casa ei si ca se poate ascunde si in cortul pe care il cunoaste, daca vrea ea).

Niciun comentariu: