sâmbătă, aprilie 25, 2009

Operatia de entropion

Momo a facut dimineata operatia de entropion. La ambii ochi. Am plecat din spital si deja suntem acasa. Momo are pe cap un fel de guler din plastic tare, zici ca e abajur de lampa.

Inca e ametit de la anestezie: se plimba prin casa greoi, se tine greu pe picioare, nu isi da seama prea bine cum sa ocoleasca mobila si tocurile usilor, de care se loveste tot timpul cu gulerul ala de plastic.

Sa speram ca va fi totul bine. O sa va tinem la curent.

Oricum, tineam sa va spunem ca, dupa ce l-a ras la ochi, pentru operatie, doamna doctor a vazut la ochiul drept semnul (cicatrice) abia vizibil al unui "fir tractor", adica un fel de pensa, atza chirurgicala, cu care nenorocitii de crescatori de unde l-am cumparat l-au cusut cand era mic, sa ii ridice pleoapa putin si nu se vada entropionul.

Deci pe cand Momo avea probabil abia o luna, samsarii aia blestemati si medicii lor si-au batut joc de catel, l-au cusut la ochi, ca sa nu se cunoasca entropionul!!!

Noi l-am cumparat pe Momo sunand la un telefon de la KANISA KRIS, apoi am fost indrumati la ADRIAN MITOI, unde l-am gasit pe micutul chow chow. Acesta era insa bolnav deja.
Iar o doctorita a pus parafa ca i-ar fi facut lui Momo cand era mic toate vaccinurile (si nu le avea, era bolnav copt, plin de viermisori). Si sigur tot ea i-a facut si smecheria la ochi!

Am pus cateva poze cum Momo acasa, azi, ca sa vedeti toti cum arata un chow chow de 1 an jumatate, cumparat de la Kris - Mitoi !!!

11 comentarii:

Anonim spunea...

hai ca el e cel mai frumos oricum! problema mare este ca in momentul in care l-ati cumparat, nu v-a dat nici o hartie, asa ca nu ai nici o dovada.
eu cel putin la raj am avut un contract si o garantie

MAYA si MOMO spunea...

Da, pai ce, era prost Mitoi sa dea certificat de garantie, stiind ce probleme au cainii? Atata vreme cat vom spune lucrurile astea iar toti cei care vor dori sa mai cumpere un chow vor stii cine este samsarul asta, si vor renunta sa cumpere de la el, pentru mine este suficient. Iti spun eu ca, printr-o campanie puternica, monstrul asta nu va mai vinde nimic in România.

Anonim spunea...

de ce vorbiti de o persoana fara sa o cunoasteti??? DR GEANA este un medic deosebit !!! bun profesionist si un suflet MARE !!! trateaza caini comunitari si pisicutele de pe strada fara sa aiba pretentii banesti . De cate ori am solicitat-o pt asemenea probleme ,nici nu statea la discutii ... venea imediat, ii trata si tot timpul imi dadea si pastile de deparazitare si tatament pt cateva zile. cred ca un om care ,si-n miez de noapte vine sa ajute un animalut suferind ...nu merita decat tot respectul si admiratia pacientilor sai necuvantatori... ca noi oamenii nu stim decat a barfii. FRUSTRAREA ESTE UMANA!!!!!

Ana spunea...

Am cumparat un catel ce provine de la canisa Kris din Bucuresti, un pui mascul rasa Beagle.
Pe carnetelul lui de sanatate scria ca are 2 vaccinuri si 2 deparazitari facute, dar astazi am fost la Facultatea de Medicina Veterinara si un doctor cu experienta mi-a spus ca etichetele lipite pe carnetul de sanatate sunt FALSE, fiind facute la imprimanta color si ca a mai vazut astfel de cazuri.
Am fost stupefiati de cele spuse, si i-am facut un test de imunitate (care costa 200 Ron) care a confirmat cele spuse de doctor, adica are imunitate intre 0 si 1 pe o scala pana la 6, si asta deoarece eu i-am facut dupa cumparare al 3-lea vaccin, care de fapt era primul pentru el.
La cumparare am primit doar carnet de sanatate, pasaport si microcip.
Contractul de vanzare cumparare l-au oprit cei de la canisa sub pretextul ca eu am carnetul de sanatate dovada. Nu recomand nimanui sa cumpere de la canisa Kris!

Unknown spunea...

sa iti fie rusine maya@momo..de ce mintiti oamenii??ai cumparat catelul de la MITOI..DE CE NU SPUI ADEVARUL ??CE ARE KRIS CU MITOI??IAR TU ANA DE CE NU SPUI CA AI CUMPARAT CATELUL DE LA D NA VERONICA??AI VRUT SA CUMPERI DE LA MINE SI NU TI AM VANDUT,CA MI AM DAT SEAMA CA AI PROBLEME CU CAPUL.VAI DE VOI,MINCINOSILOR..SA VA FIE RUSINE,RUSINE,RUSINE

Kris Mitoi Porci spunea...

Hris si Mitoi sunt niste porci. E plin netul de porcariile facute de acesti golani murdari

Mirela spunea...

au patit-o si altii... si cred ca sunt fff multi... insa din nefericire nimeni nu inteprinde nimic... dovezile fiind clare
http://ecosapiens.ro/forum/topic/canisa-kris-atentie-vaccinuri-inexistente-si-etichete-false-pe-carnet

Anonim spunea...

buna.am un chow chow de un anisor ce a suferit deja o interventie chirurgicala la ochisor dar tot degeaba.ma intereseaza unde l-ai operat pe MOMO pentru a-mi duce si eu micutul acolo.Sper sa imi raspunzi ca sincer nu stiu unde sa merg .multumesc

dalila spunea...

Dragilor...problemele astea se pare ca sunt la mai toate rasele de caini. Am un rottweiler de 1 an si 6 luni cumparat pe bani multi (500 euro)de la o canisa renumita de langa Bucuresti...si spun renumita, pentru ca ONUL, crescatorul, este presedintele Clubului Roman de Rottweileri, adica cel care dupa spusele lui si-a facut un nume prin responsabilitatea si profesionalismul de care a dat dovada de 20 de ani de cand are canisa. Ei bine...vorbe..ca doar nu doare pe nimeni gura sa vorbeasca. La 6 luni am vorbit cu un dresor sa vina acasa sa se ocupe de cainele meu. Din primul moment, dresorul mi-a zis ca ar avea cainele o problema de sanatate si sa merg cu el sa ii fac radiografia de displazie de sold. Zis si facut. Am mers cu cainele si spre marea mea durere, mi s-a confirmat ca la ambele picioare din spate cainele avea displzie ultimul grad. L-am anuntat pe Onul, cum de fapt era normal, sa nu mai faca acea monta, iar replica lui a fost ca el nu a avut astfel de probleme de cand este crescator si nu crede ce ii spun. A venit acasa, i-am aratat radiografiile(intre timp, adica la 9 luni,ii mai facusem o radiografie, de data asta nu in Bucuresti ci la Miercurea Ciuc la singurul doctor din tara atestat FCI si mi s-a spus acelasi lucru)iar Onul mi-a replicat ca "nu am avut noroc". Ideea este ca nemernicii acestia de crescatori, nu au pic de inima si nu se gandesc decat la bani, iar pe motivul asta sufera si cainele si stapanul care de buna credinta si-a luat un companion si s-a atasat de el. Din pacate nu exista nici o legislatie care sa ii traga intr-un fel sau altul la raspundere pe idiotii astia si pe motivul acesta ei isi bat joc. Cred ca ar trebui sa facem front comun si sa demaram o actiune care sa stopeze imperecherile necontrolate si suferinta animalelor si a oamenilor de bunua credinta care ii adopta. Iar daca va ganditi sa va luati un rottweiler, nu va ganditi sa il luati de la ONUL (sunt multe canise in Ungaria)si nu il luati inainte de 3 luni cand puteti merge personal cu el sa ii faceti toate testele pentru toate problemele pe care le-ar putea dobandi genetic...pentru ca atunci cand cumperi un caine, te gandesti ca din punct de vedere genetic e in regula...daca i se intampla ceva la tine...e responsabilitatea ta...dar genetic ar trebui sa fie ok.
Daca aveti experiente neplacute si credeti ca va pot fi de folos adresa mea de e-mail este: dalilastef_uk@yahoo.co.uk

Calin Doris spunea...

imi vine sa si plang cand vad cate probleme aveti.eu am un chow de la mitoi de 3 luni.e bine..mananca..ia in greutate..mai am un vaccin si o deparazitare interna si e in regula cu toate..insa se scarpina dupa urechiusi si ii mai lacrimeaza ochisorii..nu tot timpul si nu in exces..dar imi fac fel de fel de griji ca vad ce suferinte au copiii vostri..veterinarul nostru a zis ca nu are nimic si totusi...sunt eu paranoia sau ar trebui sa mai consult un medic?

MAYA si MOMO spunea...

Daca e ok, de ce sa consultati alt doctor. Toti cainii se scarpina si la mai toti chow chow le lacrimeaza ochii, nu neaparat sunt bolnavi. Eventual, il puteti spala, cand ii faceti baita, cu sampon Douxo cu clorhexidrina. Apoi, peste cateva zile, ii puteti face o baie fara sampon, dar sa turnati o solutie de apa cu putin otet si sa ii masati blanita peste tot, apoi limpezit. Acum se umplu si ei de praf si nu le convine.