luni, august 17, 2009

CU LABUTA BANDAJATA

Observati ca piciorusul lui Momo este bandajat. Da, am facut o noua vizita la doctor, pentru ca blanosul a inceput sa schioapate ciudat, la intoarcerea de pe litoral.
Cand mergea la plimbare, uneori ridica piciorul ca si cum l-ar fi durut cand calca si topaia. Cand ne-am uitat la labuta, facuse o iritatie intre pernute, cel mai probabil de la scoicile de pe plaja sau de la iarba uscata din parc.
Am fost la doctor care i-a dat cu spray in locul cu rana si l-a bandajat. Acum facem tratament cu antibiotice pastile pe care le ia in iaurt si i se face toaletare la piciorusele din fata zilnic, cu sampon cu Clorhexidrina, cand vine de la plimbare si apoi este bandajat frumos, nu inainte de a-i da cu spray-ul cu antibiotic.
Pentru ca este baiat cuminte, Momo nu riposteaza decat cand ii dam cu spray-ul care contine si albastru de metil ( cred ca se sperie mai mult, nu il doare) si apoi sta linistit sa il bandajam. Mai are o zi-doua de tratament si deja nu il mai jeneaza la mers si nu mai schioapata.
Oricum, ne-am invatam minte sa il spalam pe picioruse cu sampon zilnic, pentru a nu ramane intre labute praf, care, in combinatie cu transpiratia, poate duce la infectarea zonelor dintre pernute.
In plus, noi am uitat sa ii tundem blana de la labute cand am plecat in vacanta si asta a contribuit, probabil, la infectare.

3 comentarii:

Mirela spunea...

Ce samponel cu clorhexidina folositi voi? Douxo sau altceva?
Dupa ce am citit postul despre labuta lui Momo m-am uitat si eu intre pernitele urusletului si e tare iritat, l-am dat cu un spray cu propolis antimicotic, antifungic, dezinfectant, etc... Dar vreau sa ii iau si samponelul ca urmeaza Baita generala si nu vreau sa apara probleme...

Multumesc

MAYA si MOMO spunea...

Da, cel de la Douxo il folosim si noi. Este cel mai bun de pe piata si nici nu este foarte scump. Important este sa il speli de fiecare data cand vine de afara, ca sa nu ii ramana praful intre pernute. Si, cel mai important, trebuie neaparat sa scapam de blanita de la picioruse..in parul ala dintre pernute i se prinde toate bacteriile si praful de pe jos. Noi in week-end scoatem masina de tuns :))) Sa vezi distractie!

Mirela si Abhi spunea...

Din fericire ursuletul meu sta foarte cuminte sa ii tund parutul dintre labute... insa cand apropii foenul de el incepe distractia :))

Va pupam