miercuri, septembrie 30, 2009

CE FACEM CAND NE ESTE FURAT CAINELE

Inainte de a intra intr-un magazin, un barbat isi leaga cainele de unul dintre pilonii de pe trotuarul din fata magazinului. Isi cumpara un pachet de tigari, il plateste si iese afara. Timpul estimativ petrecut in magazin: 5 minute.

Acesta este inceputul unei mari probleme:
Cainele a disparut fara urma. Nu a mai fost vazut niciodata. Din pacate, acesta nu este un scenariu inventat doar pentru a evidentia problema furtului de animale. Acest lucru se intampla frecvent. Exista o multime de site-uri cu sectiuni dedicate animalelor pierdute, printre care si Animale.ro .

Furtul animalelor este un delict dificil de masurat in statistici. In SUA se estimeaza ca numarul de animale furate se ridica la 2 milioane pe an. Cu toate acestea, este greu sa discernem intre faptul ca animalul a fost furat sau pur si simplu hoinareste si s-a pierdut.

Motivele pentru care un animal este furat

Ca intotdeauna, banii sunt cel mai bun motiv. Orice proprietar va oferi o raspcumparare pentru companionul de viata, prin urmare cel care l-a furat va astepta sa fie postat un anunt prin care se ofera o recompensa celui care il gaseste. Astfel, proprietarul va fi sunat de catre cel care i-a furat animalul si ii va spune ca l-a gasit hoinarind prin zona.

Luptele intre caini. Acest lucru poate parea neobisnuit deoarece cei mai multi caini furati au temperamente linistite, “de apartament”. Din pacate, caini sunt fie pusi sa lupte, antrenati prin metode crude, fie folositi pe post de “momeala”pentru a antrena alti caini luptatori.

De asemenea, exista probabilitatea ca animalele furate sa sfarseasca intr-un laborator experimental, pe post de cobai.

Daca locuiti la curte, este posibilit ca hotul sa fie chiar un vecin nervos, saturat de latratul cainelui.

Sfaturi pentru siguranta animalelor de companie

In cazul in care stati la casa cu curte, cea mai buna solutie ar fi sa securizati casa. Un sistem de alarma, un gard sigur si o incuietoare buna ar fi ideale.
Nu va lasati cainele afara cand nu sunteti acasa sau prin preajma. Nu il lasati niciodata nesupravegheat. Nu dureaza mai mult de cateva secunde pentru a fi deznodat si furat.

Nu va lasati cainele sau pisica sa iasa singuri la plimbare.

Nu lasati cainele nesupravegheat in masina sau cu masina deschisa, bazandu-va pe faptul ca el va latra daca incearca cineva sa o deschida.

Cumparati o zgarda care sa aiba un medalion inscriptionat cu numele animalului si numarul vostru de telefon, pentru a putea fi contactati in cazul in care acesta se pierde.

Faceti-i poze cainelui sau pisicii voastre, din diverse unghiuri, care ar putea ajuta la identificarea animalului pierdut.

Pastrati toate documentele care dovedesc faptul ca sunteti proprietarul lui.

Daca acest lucru neplacut s-a intamplat, cu toate ca ati avut grija si ati prevenit furtul sau disparitia, nu va panicati.

1. Incepeti sa il cautati in zona in care a disparut. Vorbiti cu trecatorii, plimbati-va de cateva ori prin zona sau faceti ture cu masina de cateva ori pe zi.

2. Lipiti afise in care sa informati disparitia cainelui sau a pisicii, punand poze recente cu animalul.

3. Totodoata puteti pune si anunturi pe site-uri unde exista sectiuni dedicate disparitiei unui animal. Internetul a devenit o unealta buna de cautare si postare a disparitiei unui animal.

Niciun comentariu: