marți, ianuarie 19, 2010

Mancare pentru caini

Momo s-a cam plictisit de mancarea Markus Muhle. Am si citit, de fapt, ca din cand in cand, cainii vor sa isi mai schimbe meniul, simt nevoia sa manance si altceva. Ajunese sa manance foarte putin si oricum manca numai daca ii amestecam bobitele cu multe bucatele de pui, conserva pentru caini, gaturi de pui, etc. Si, de fapt, intai manca bucatelele de pui sau carnita din conserva de pe boabe, lingea crontanelele si manca doar cateva.

Am cumparat mai multe feluri de mancare: Royal, Hills, Guabi, Bosch, Biomill. Normal, dupa cum stiam, nu i-a placut nimic. Le accepta, dar nu ii plac. Asa ca nu il fortam, ii dam doar cat accepta el, dar in plus mananca si pilaf.

Momo mananca de doua ori pe zi: dimineata si seara. Dimineata mananca intotdeauna mai putin, iar seara e masa principala. Am decis sa ii dam dimineata bobitele, fiind un fel de breakfast nu foarte delicios pe care el il mananca mai mult din obisnuita, decat de foame.

Seara e momentul preferat: pilaf! In ultimele doua saptamani, mami i-a facut orez cu legume si gaturi de pui, pe care Momo il devoreaza rapid. Incalzim cate o portie sanatoasa de orez cu gaturi, rupem gaturile in bucatele mai mici, punem apa si iese un fel de ciorba mai groasa de orez, legume pisate si gaturi de pui. La final turnam si cateva linguri de ulei pentru piele si blana si voila: mancarea de seara.

Dupa ce mananca, la vreun sfert de ora, Momo vine si isi cere 'desertul': urechi uscate de miel sau oase de gelatina pentru caini. Dupa ce isi mananca 'desertul', ne cheama la joaca sa se harjoneasca vreo 3-4 minute prin casa cu tati, apoi se culca fericit.

Am decis sa ii schimbam si uleiul pentru blana. De la Haarvital vom trece la Fish4dogs. Am comandat 2 sticle, sa vedem daca sunt mai bune decat Haarvital.

Noi oricum, turnam ulei si peste bobitele Mayei, care mananca numai Royal Canin. In fiecare dimineata, cand vede ca ne-am trezit, Maya sare pe frigider sau langa chiuveta din bucatarie si tipa ca din gura de sarpe: vrea lapte. Are castronelul ei mic, special pentru lapte. Dupa ce bea lapticul, se retrage fericita. Eventual vine mai tarziu sa mai bea niste apa de la chiuveta din bucatarie.

8 comentarii:

Helga spunea...

De la ce varsta se pot administra uleiurile pt piele si blanita?

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

Eu la ai mei le fac supita din spate de pui (ăla are si gat, fund etc)cu morcovei tăiaţi cubuleţe, iar orezul îl fierb separat şi îl amestec cu supiţa direct în castronul lor. E o nebunie ce mult le place. Iar seara avem "team building", adica toţi 4 stau în jurul meu şi primesc tot câte o bobiţă de pedigree sau altceva, pe rând. Aşa am reuşit să-i fac şi pe teckeli să mănânce mâncare uscată. Pur şi simplu le face poftă să mănânce în grup.
Unde se găsesc uleiurile pt blăniţă?

MAYA si MOMO spunea...

Helga, cat mai devreme posibil poti sa ii dai suplimente de blana. Mai ales in perioada de creştere, este recomandat sa ii administrezi atat suplimente pentru blana cat si pentru imunitate, picioare, etc. In cazul rasei chow-chow, este chiar necesar sa ii ajutam cu astfel de suplimente, fie ca sunt pastile sau uleiuri, pentru ca blanita lor e mare si au nevoie de multe vitamine. Deci poti sa ii dai oricand, in cure de intretinere, cate o luna, sau daca ai senzatia ca blanita nu arata bine, ii poti sa tot timpul, nu e nicio problema. Oricum, poti insista primavara si toamna, cand ei isi schimba blanita.

MAYA si MOMO spunea...

Brandusa, pe site-urile cu produse pentru animale gasesti tot felul de suplimente, pe categorii, de la piele si blana la articolatii, imunitate ,etc. Daca iti place vreun produs, fie comanzi online fie mergi la petshopuri si vezi daca se gasesc acolo sau la clinicile veterinare. Noi am incercat multe produse de-a lungul timpului: Efazan, Vitaderm, Ulei de Peste de la Diafarm ( il recomandam, este ieftin si isi face efectul vizibil), FishforDogs - asta incercam sa ii luam acum, Haarvital - la fel un produs bun.

Helga spunea...

Multumesc pt raspuns! As vrea sa va mai intreb ce parere aveti despre Vitaderm,Biotin Forte,Velcote,Petnil si Pet Phos Special Pelage. Pupici!

MAYA si MOMO spunea...

Da, uitasem de ele. Le-am folosit pe toate, ca sa iti spun sincer. Velcote e foarte bun, dar tot atat de scump. Vitadermul era ieftin si el acum 2 ani, dar acum ni se pare nejustificat de scump, dar si el e bun. Petnil - i-am dat cat am fost la mare in Bulgaria, cand era mic, dar trebuia sa ii dam prea multe pastile si e complicat cu pisarea si combinarea cu mancare umeda. Pet Phos Pelage - i-am dat cand era mic si a avut dermatite la gat, insa atunci i-am dat in combinatie cu Efazan, alt supliment foarte bun. Combinatia a fost buna. Biotina i-am dat pudra Biotin 1000, in combinatie cu ulei pentru blana (o cantitate ceva mai mica zilnic) si efectele ni s-au parut vizibile: nu ii mai cadea blana, firul de par era parca mai lucios si mai tare. Acum, poate ca terminase naparlirea, de asta erau efecte mai vizibile.

Helga spunea...

Cred ca am sa aleg Velcote sau Biotin.Cel din urma am auzit ca e foarte bun..si foarte scump,dar ce nu facem noi pt blanosii nostrii!

MAYA si MOMO spunea...

Exact, ce nu facem? Am obsrvat chiar ca atunci cand trebuie sa imi iau eu ceva si e scump, renunt, dar daca ii gasesc lui Momo oase de care ii plac si costa ingrozitor de mult nici nu ma gandesc. Deci suntem iremediabili !! :))))