joi, februarie 25, 2010

Pe strada

La fiecare plimbare, ajungem in parc, unde Momo este asteptat de gasca de catei. Cu totii sunt vreo 8, cu Momo 9. Dar, de obicei, cam 4-5 caini sunt tot timpul "de garda" si ne inconjoara imediat, plecand cu noi la plimbare prin parc, apoi pe trotuar, pana aproape de blocul unde locuim. Printre cainii prieteni ai lui Momo sunt unii destul de inalti si de dezvoltati, iar unii oameni se pot speria cand vad 10 ditamai cainii haladuind printre masinile de pe trotuar. Evident ca unii se asteapta sa fie atacati de caini.

Dimineata nu e o problema, pentru ca pe la 6 jumate nu e lume pe strada, asa ca nu e nimeni deranjat de haita asta de caini de pe strada. La pranz, insa, dar si seara, nu le mai dam voie sa se tina dupa noi pe trotuar. Nu le convine, dar asta e.

De fiecare data cand il vad pe Momo, cainii se reped la ei, fericiti, cu coditele fluturand in vant, topaie in jurul lui, il pupa la urechi, se lipesc de el, alearga bucurori. Uneori, Momo, cand e el mai morocanos (i se intampla si lui), nu ii place sa fie impins, pupat, atins, inghesuit de catei. Incearca sa fuga de ei, iar ei alearga dupa el. Pana la urma, se linistesc si se plimba linistiti impreuna.

Cand va veni vara, o sa schimbam putin traseul: doar dimineata o sa traversam parcul pe indelete. La pranz si seara, cand parculetul e plin de copii, o sa mergem direct in tzarcul de catei, sa evitam reunirea haitei si harjoneala cateilor printre copii.

Niciun comentariu: