duminică, martie 14, 2010

O dimineata in martie

In fiecare dimineata, pe la 6 fara putin, Momo ne spune in felul sau ca vrea afara: incepe sa respire mai apasat, vine in dormitor sa vada daca mai dormim si, la fiecare miscare a noastra, incepe sa dea din coada si sa ridice labuta, fericit ca ne-am trezit.
Momo e un caine destul de calm: nu sare in pat, nu latra, nu schelalaie, nu roade obiecte prin casa. Dar are o singura pretentie: sa fie scos afara de cel putin doua-trei ori pe zi, cu plimbari lungi de cel putin 40 de minute fiecare. Si nu ii place sa stea intr-un loc, nici macar in tzarcul de catei: acolo, daca intra, o face sa mai miroasa cate un pisulic nou, dar iese imediat, dupa cateva minute de explorare.
Lui ii place sa mearga incontinuu. De cand iese pe usa pana cand intra inapoi, el merge tot timpul. Sau fuge, alergandu-se cu prietenii lui din parc sau de pe strada. Alti caini stau intinsi, unii se misca tacticos, incet, prin tzarc. Momo nu: el vrea sa meraga continuu, in ritmul lui, alert, rapid, grabit, oprindu-se doar sa mai miroasa cate un pisu pe langa garduri sau pentru o intalnire cu vreun catel.
Din momentul in care iesim afara, plus plimbarea in parc, Momo merge in fata, el fiind cel care alege ruta. O ia intr-o parte, in alta, in stanga, in dreapta, fuge inainte, se intoarce, cauta catei, alearga dupa ei, e concentrat la plimbare, numai el stie ce cauta.
La intoarcerea spre casa e altceva: ritmul se schimba. Cand vede ca iesim din parc, el sta in spate, merge incet, pare ca abia se misca, ai zice ca a obosit subit. Asta se intampla de fiecare data. E ca un copil pe care l-ai luat din parculetul unde se juca impreuna cu alti prichindei: nu vrea sa vina acasa, dar o face, pentru ca nu are incotro. Noroc ca iesim mai incolo, cand ne vom intalni din nou cu aceiasi catei, care si ei il asteapta pe Momo.

Un comentariu:

Andrei1987 spunea...

:)))) idem Adi. dimineata cand vede ca ma misc e deja la capul meu dand din coada si salutandu-ma cu labuta. iar afara cand iesim, trage de zici ca se grabeste undeva... nu ii place sa stea si se supara cand il intorc din drum (nu stiu cum puii mei nimeresc numai cand sunt rottwilerii dezlegati in parc). iar cand ne intoarcem acasa, de abia merge, si respira greu si tarseste picioarele de zici ca a alergat la foc continuu 24 de ore :)). apoi vine vrea sa intre in cada... nu ii place de loc cand il iau in brate si il pun in cada, dar nu comenteaza si sta mandru la spalat... mai greu cu stersul... am sa incerc sa iau un unscator (nu ma pricep) sa vedem daca ii place (mai intai am sa imprumut).