marți, martie 16, 2010

Otita

Momo are otita. Chiar ne miram ca nu a mai patit nimic de ceva timp. Ne-am revenit din mirare, remarcand ca Momo isi tot scutura capul, tine urechea dreapta in jos si incearca sa scape de ceva din ureche. L-am curatat in ureche, dar nu avea nimic: era curat. Cu toate astea, se tot scutura, iritat de ceva in ureche.

Am decis sa mergem la veterinar. Aseara l-am dus la control: intai l-a cantarit (ca sa stie dozarea medicamentelor pentru caine, care se face in functie de kilograme) - la 2 ani si 5 luni, greutatea sa este 28,3 kg. Apoi l-a curatat si s-a uitat in ureche: are o iritatie a pielii, in interior.

Banuiam si tratamentul, pe care cei de la cabinetul veterinar respectiv il aplica oricum la majoritatea problemelor: 4 injectii, un antibiotic, un antiinflamator, un antialgic si o multivitamina. Stiam si continuarea: sa venim inca 3-4 zile pentru acelasi set de injectii de fiecare data. Am refuzat, stiind ca e prea mult, doar pentru o otita. Am preferat un antibiotic pe care sa il ia in mancare, Vetrimoxin (este amoxicilina).

Cu totul, am platit exact 2 milioane: 135 de ron consultatia, curatatul urechilor si injectiile, iar 65 de ron a fost antibioticul. Asta doar pentru ca fie a stat in curent, fie i-a intrat praf in ureche, fie de la mancare - asta e, speram sa o rezolvam rapid si pe asta.

3 comentarii:

Corina spunea...

Multa grija si atentie cu asta - cainele meu facuse un hematom cat toate zilele care a necesitat interveentie chirurgicala si cauterizare pentru ca tot dand cu laba la ureche si-a spart o capilara care sangera continuu sub piele!!!

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

Mamaaaa, si eu care ma plangeam de preturile veterinarilor nostri.
Sunt culmea. Chiar am calculat cu colegele si am ajuns la concluzia ca pun adaosuri de 400-500%.
Cel mai bine e sa inveti sa-ti tratezi singur cainele, doar in cazuri grave sa ajungi la medic. Insa, in cazul infectiilor in interiorul urechii, da - necesita un consult de specialitate.
Multa sanatate!

MAYA si MOMO spunea...

Multumim mult, deja se simte mult mai bine, probabil datorita autibioticului. Nu a mai scuturat capul deloc de cand i s-au facut injectiile. Binenteles ca acasa am descperit ca asistenta care i-a curatat urechile la cabinet l-a zgariat putin in urechea infectata si are niste pete de sange cand il curat cu betisoarele. Asta e, nu ma mai mira nimic, a folosit o forfecuta si probabil nu a pus destula vata pe ea, asa ca l-a ciupit.
Ai dreptate, Brandusa, noi am pastrat toate retetele de pana acum ,pentru diferitele boli pe care le-a avut, si nu mergem decat in cazuri mai grave, cand il vedem ca sufera. In rest, medicatia i-o luam noi, deja am devenit specialisti. :)) asa ar trebui sa faca toata lumea.