luni, aprilie 26, 2010

Tratament pentru dermatita si otita alergica

Continuam cu partea a doua a postarilor despre alergia la caini.

Pentru dermatita si otita dezvoltate pe fond alergic (de la mancare, probabil), noi avem un tratament propriu, pe care insa nu il recomandam si altora, pentru ca fiecare caine are propriile probleme, care nu pot fi diagnosticate decat de un medic.

Cand am remarcat semnele otitei, am fost la veterinar, care i-a dat antibiotice, antiinflamatoare, antialgice. Cred ca a fost cam mult, totusi. Am continuat vreo 3 zile cu antibioticul Vetrimoxin (o amoxixilina), desi puteam sa il sarim si pe acesta. Problemele la ureche i le-am ameliorat cu Surolan si Retopix Oto.

Surolanul este o solutie veterinara care se picura in urechi, utilizata impotriva unor ciuperci, stafilococi, streptococi si alte bacterii. Retopixul Oto este tot o solutie veterinara (nu se gaseste peste tot), cu rol in reducerea infamatiei si a mancarimii din ureche, protejarea impotriva infectiilor micotice sau bacteriene.

In privinta dermatiteti alergice, am luat deja primele masuri: i-am schimbat mancarea rapid, i-am dat suplimentele pentru piele si blana si l-am spalat cu solutii speciale.

Mai intai, am renuntat la mancarea ARTEMIS, care lui Momo chiar ii placea. Ingredientul principal al Artemis este carnea pui, care, se stie, poate fi un factor alergenic din cauza furajelor si concentratelor artificiale pe care le mananca gainile din marile ferme. Artemis este o mancare cotata foarte bine, dar noi o sa renuntam la ea deocamdata. De altfel, vrem sa nu ii mai dam nimic facut din carne de pui, ci doar vita si miel.

I-am cumparat rapid cea mai buna mancare hipoalergenica de pe piata: Lupovet IBDerma Hyposens (o sa facem o comparatie intre produsele hipoalergenice).

Al doilea pas a fost sa ii cumparam suplimentele pentru piele si blana. Din prima zi i-am luat o cutie de PetPhos Pelage (ii dam 4 pastile pe zi, desi ratia lui este de 3 pastile, avand 28 de kg). Dupa ce o terminam, o sa continuam cu un tratament extrem de bun: Zink Tabs si Luposan Biotin+.

Tratamentul propriu-zis este insa, destul de simplu:
1) il spalam cam de doua ori pe saptamana in zonele afectate de dermatita cu sampon cu Clorhexidina. Il frecam bine-bine, il clatim si il uscam.
2) il spalam in zonele cu pricina, tot de vreo 2-3 ori pe saptamana, cu solutie de Imaverol (diluata in multa apa). La fel: clatit si apoi uscat.
3) pe pielea iritata il dam cu unguent Triderm. Acesta il cumparam de la farmacia umana.

Cu tratamentul acesta, dermatita dispare cam in 3 zile, fara sa il tundem.

Revenim cu o a treia postare, in care dam mai multe detalii despre mancare, suplimente si tratament.

2 comentarii:

Catalina spunea...

Buna. Eu am o chow-chow-ita de 2 ani, Akira. O sa va pun si o poza cu ea. A facut o dermatita urata cu Stafilococ intermediar si Streptococ B hemolitic gr B (toate plecand de la un hotspot). Acuma nu stiu ce sa ii cumpar de mancare, as vrea sa ii iau un sac mare si oscilez intre Acana Pacifica si Lupovet IBDerma Hyposens. Ce parere aveti? Sau e vreo alta optiune mai buna?

Colier Boutique spunea...

Buna! Am si eu chow-chow-ita de 2 ani, alba si frumoasa. Insa a facut o dermatita cu Stafilococ Intermedius si Streptococ B-hemolitic gr C. Am inceput tratamentul insa vreau sa ii cumpar mancarica buna pentru ea si vreau sa ii iau un sac.
Oscilez intre Acana Pacifica, Lupovet IBDerma-Hyposens si Taste of the Wild Pacific Stream.
Imi puteti spune si mie care e mai buna? Sau daca stiti vreo marca mai buna?
Multumesc anticipat