luni, mai 24, 2010

Sterilizarea pisicii

Dupa 3 zile de la operatia pisicii, trebuie sa recunoastem: Maya s-a comportat foarte bine, sterilizarea s-a dovedit a fi destul de usor de suportat pentru ea. Ne asteptam sa tipe, sa se chinuie, sa vedem ca sufera, dar nu a fost deloc asa. In afara de faptul ca a dormit foarte mult, ca ne-a cam evitat si nu a venit la noi, in rest totul a fost in regula. Cand ne vede ca ne apropiem de ea si vrem sa ii facem ceva, ne miauna, cerandu-ne sa o lasam in pace.

Imediat dupa operatie, seara, am dus-o acasa in cusca, in transportorul special. Era inca ametita, vedeam ca nu reuseste sa isi tina capul bine. Toata noaptea si-a petrecut-o in cusca. A doua zi i-am dat drumul din ea exact in fata litierei, unde s-a si dus si a facut un pisu. Apoi a dormit toata ziua.

Am taiat un tricou (apoi altul si iar altul, pentru ca nu reuseam sa i-l prindem bine), pe care i l-am pus ca pe o camasa, ca sa nu se linga la operatie. Cum facea, cum nu facea, tot ajungea la operatie, dar nu si-a facut nimic rau.

Incet-incet, isi revine la normal. Mananca, bea apa, sta pe langa noi, urmareste perusii cand zboara prin casa, sta pe locurile ei. Azi noapte si-a reluat locul ei de somn, langa fata lui mami, la marginea patului. Dupa operatie a facut un antibiotic, pe care l-a repetat inca doua zile, sa nu apara vreo infectie.

Operatia in sine a durat aproape o ora, cu tot cu perioada de anestezie. Iar taietura este foarte mica si bine facuta. Doctorita ne-a spus ca Maya este o pisica foarte delicata, cu o piele extrem-extrem de fina si subtire. A ramas foarte mirata de faptul ca pielea i s-a gaurit imediat chiar si de la pensele pentru operatie, asa ca a preferat sa dureze mai mult, adica sa ii faca o taietura mai mica si sa o opereze cu grija, decat sa ii fie ei mai usor si sa ii faca o taietura mai mare prin care sa traumatizeze pisica.

Pana acum suntem multumiti de operatia de castrare. Firele nu trebuie scoase, pentru ca operatia de castrare a fost facuta cu fire resorbabile. Speram sa fie totul bine si sa se vindece definitiv.

3 comentarii:

Corina spunea...

Va fi bine :)

Andrei spunea...

@ ulysse
scuze ca raspund atat de tarziu. adi are displazie de sold de gradul B :) si el este suspect de ligament rupt la genunchiul piciorului stang din spate. daca torsneste cand merge si daca iti fuge genunchiul in lateral e posibil ca ligamentul sa fie slabit... acum nu stiu sigur... insanatosire grabnica. daca vrei putem vb pe messenger tedy_andrey pe yahoo sau la telefon :)

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

Si noi ii dorim insanatosire grabnica. Si felicitari pt marirea familiei. E frumos ca un copil sa vina intr-o casa unde vietuiesc si animalute&pasarele. Sa aveti parte de multa sanatate pt toti membrii.