luni, iunie 14, 2010

Papagali de Patagonia

Anca ne-a trimis poze cu papagalii de Patagonia. Cei doi erau liberi prin casa si si-au gasit loc de dormit peste noapte in sertarul biroului. Daca ar fi fost salbatici, in natura, ar fi dormit intr-o scobitura din stanca.

Anca tinea geamurile deschise acasa, fara plasa, dar papagalii nu zburau afara, chiar daca se uitau prin ferestrele deschise. Anca ne spune ca putea sa plece afara cu fetita papagal pe umar, care tinea foarte mult la stapana ei. Papagalita nu pleca de pe umar si, fiind foarte geloasa, chiar ii tinea la distanta pe cei care doreau sa se apropie sa se uite la pasare.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Ce simpatici sunt

Andrei spunea...

de ce vb despre ei la timpul trecut?

sorana spunea...

frumosi foc sunt

sorana spunea...

cand ne intalnim asa ca intre blanosi?

Anca spunea...

Ei nu mai stau cu mine in apartament. I-am mutat la casa mamei mele, unde ma duc des.
Pe cat sunt de frumosi pe atat sunt de galagiosi. Eu stau la etajul 7 si ii auzeam din parcarea blocului cand tipau. Se trezeau dimineata la 7 in timpul iernii si 5:30-6 vara. Intr-o zi am venit de la servici si am gasit o gaura mare in perete, deasupra usii, prin care ei treceau din sufragerie in hol. Un papagal roade in casa mai mult decat un caine. Cand papagalul este de dimensiune mare poate sa produca multe pagube. In gelozia ei, papagalita era destul de agresiva, tinea minte si se razbuna cand ti-era lumea mai draga.
Intr-una din zile, sotul meu a cautat sa repare ceasul desteptator. Ea a vrut neaparat sa stea langa el si ii fura piese. Din aceasta cauza sotul meu a dat-o afara din camera. A doua zi cand ne-am intors de la servici ceasul era facut bucatele in mijlocul camerei. La fel a facut cu 2-3 telefoane mobile si cu multe din jucariile copiilor. Sunt draguti, dar greu de strunit. Acum au o camera numai a lor, amenajata special pt ei si ii vad cel putin o data pe saptamana.
Sa va relatez si o intamplare hazlie. Intr-o seara am avut musafiri si i-am servit cu bautura. Papagalita a insistat sa bea din paharul unui invitat. A doua zi era umflata in pene, statea numai deasupra usii si nu vroia sa te apropii de ea. Mi-am dat seama ca e mahmura. Scutura energic capul, dintr-o parte in alta, se ferea sa fie atinsa si tipatul era jalnic. I-am dat un redigest (contine pipota de pasare), l-a macinat furioasa, dar a si inghitit ceva si dupa 2 ore era la fel ca altadata.

MAYA si MOMO spunea...

Foarte tare. Simpatici foc. Iti trebuie o rabdare de fier sa ii suporti. Chiar si perusii pot fi destul de galagiosi uneori, daramite papagalii de Patagonia.

MAYA si MOMO spunea...

In privinta intalnirii, noi o sa il scoatem pe Momo o perioada doar aici, langa casa. Mami nu prea poate iesi vreo luna decat in apropierea casei, in plimbari scurte. Trebuie sa aiba grija de un alt micut... Oricum, daca iesiti, sa faceti poze multe, sa va vedem.

Andrei spunea...

Felicitari pentru cel mic, sa va traiasca :P

Super tari papagalii si eu credeam ca adi este razbunator... de fiecare data cand plec de acasa (nu la job) si nu il iau si pe el se razbuna si face pisu in casa :)) iar daca intarzi de la servici aceeasi chestie... nu am ce sa ii fac am incercat orice. cand trebuie sa ma duc la hypermarket sau ceva il scot pe el inainte afara si il tin 30 -45 de minute si il vad ca face mult pisu, dar nu stiu de unde, daca lipesc 30 de minute gasesc o balta de vaca... ma rog... nu am ce sa ii fac...

dap ne intalnim cu blanosii dar se se mai racoreasca, adi e jumatate lesinat... dar sa spuneti unde si cand :) sa speram ca nu o sa se certe intre ei :P

anca spunea...

"Intalneala " placuta tuturor blanosilor

MAYA si MOMO spunea...

Multumim mult. Am avut putin timp sa postam. Mami a fost cu cel mic, nu a avut timp de laptop, iar tati a alergat de la servicu la animale, de la animalute la mami, de la mami acasa. In scurt timp revenim

sorana spunea...

din ce am inteles mami si tati mai au un bebe?felicitari daca e asa,sa creasca mare si frumos.

sorana spunea...

in privinta intalnirii,mai putem astepta pana se mai racosreste sau ne putem vedea seara tarziu.sper sa vina cati mai multi blanosi si nu cred ca se mananca intre ei:)) Zulu e cuminte,ne cam musca unii catelusi de pe strada si nu zicem nimic,deocamdata sper:)insa tinem coada sus si ne ducem in mijlocul haitei de maidanezi de fiecare data cand ii intalnim.

Anca spunea...

Sa va traiasca cel mic , sa fie sanatos si sa vafaca sa va simtiti impliniti!

MAYA si MOMO spunea...

Multumim mult. Deocamdata am fost destul de ocupati cu micutul, dar acum incepem sa re-intram in ritmul normal.