joi, iulie 08, 2010

Avem o noua prietena superba: MAYA

Avem o noua prietena, foarte frumoasa: Maya. Parintii micutei ne-au scris: "Sunt o fetita chow-chow crem. Ma cheama Maya, am vazut ca se poarta acest nume si sunt fericita ca parintii mei mi lau dat. M-am nascut in Republica Moldova,dar parintii mei s-au mutat in Bucuresti.
Cand eram mica nu am avut nici o problema, ne-am facut toate vaccinurilele, eram frumoasa, grasuta si vesela.Putin eram suparata cand ramaneam singura acasa cand ei plecau la servici, dar ii asteptam cu drag. Acum am 10 luni, pe 4 septembrie este ziua mea, fac un anisor si nu stiu daca am voie sa pap tort.
Acum am probleme cu blanita.Va rugam sa ne dati ceva sfaturi, am fost la cativa medici si ne-au dat multe medicamente. Unul a zis ca e o dermita, altul a zis ca e un fel de ciuperca. Am avut si un inceput de otita dar am tratat-o cu Surolan. Acum vrem sa ne ducem la facultate sa facem
analize ca sa aflam sigur ce nu este bine. S-a pus problema sa ne tundem, dar ne este frica ca nu va mai creste blanita asa de frumoasa.Va multumim. O zi frumoasa".
Exact acesta era si sfatul nostru: sa faceti analizele de piele si par, pentru a vedea daca este un stafilococ, streptococ, ciuperca si ce antidot este potrivit. Noi asa am rezolvat cu Momo. De la stafilococ avea problema si la ureche si la blana. Intai rezolvati problema asta, noi credem ca este o ciuperca sau un stafilococ, ceva.
Momo, de exemplu, este alergic la purici. Nu mai are cojitele acelea in blana si nu ii mai cade parul, dar unde il ciupesc puricii (pe piept in jos) se irita imediat si trebuie sa il tratam. Il spalam cu sampon cu clorhexidrina pe gat si pe burtica si in zonele afectate il dam cu solutie de Imaverol diluata in apa (il stropim la locurile respective cu o seringa in care am pus solutia diluata cu apa). Eventual ii mai dam cu unguent Triderm (de la farmacia umana) in locurile irititate. In 2-3 zile maxim ii trece.

11 comentarii:

Anonim spunea...

E un ingeras pufos care iti face viatza plina de momente frumoase si dispozitzie la maxim! :-)
E o senzatie ca ai in familie un ursuletz! :-)
SA TRAIASCA!!!!!!!

Anonim spunea...

E foarte frumoasa

Andrei spunea...

Imi place foarte mult de ea :)

Anonim spunea...

Foarte frumos ursuletul, sa va traiasca!
Si Lea are probleme de genul acesta. dupa nenumarate tratamente si analize am aflat ca are tricophitie. Asa am luat-o si dupa cum vad cei mai multi chow au aceasta problema. Ca dr la care mergem ii zic in toate felurile tind sa cred ca este boala de care sufera aceasta rasa. Am folosit si noi imaverolul, unguente locale, bobite antialergice. Dupa stabilirea acestui diagnostic, am aflat singuri ca exista un vaccin. Noi am facut acest vaccin anul trecut si timp de 1 an nu au mai aparut problemele dar de vreo luna iar se scarpina. Acum asteptam vaccinul sa repetam.

Anonim spunea...

Buna dimineata,

Se pare ca pe timpul verii toti chowlinii se confrunta cu probleme de piele. Eu am cumparat de la cabinetul veterinar un spray cu propolis de uz veterinar. Este dezinfectant, antimicotic, antifungic,etc. Eu pe al meu ursulet il dau cu solutia asta cand vad pielea iritata pe undeva, cand se loveste sau dupa muscaturile de capusa si este foarte buna! Ii trece imediat de la ea asa ca va recomand.

Mirela & Abhi

MAYA si MOMO spunea...

Mirela, ne poti spune si noua cum se numeste spray-ul. Este foarte interesant, mai ales ca are propolis, deci e natural. As lua si eu pentru Momo.

Anonim spunea...

Multumim mult pt.comentariile facute in adresa Mayei.Da.asteptam si noi rezultatul sa vedem ce are.Imaverolul l-am folosit si tot felul de solutii de toate culorile.Spray-ul cu propolis neaparat il vom cauta.Propolisul este cel mai natural antibiotic,dupa studiile efectuate de catre specialisti.Este regenerator celular,vindeca rani interne si externe.De vaccin am auzit si noi ,din cate cunoastem mai intai trebuie sa ne tratam apoi sa facem vaccinul.O zi frumoasa tuturor.
Natalia.

Corina spunea...

Doamne cat e de scumpa! :)

Maria & Chris spunea...

Superba! Seamana mult cu Chris al meu...

suana spunea...

Maya e o fetitza frumoasa si scumpa.Si noi avem o printesa de 8 luni,care vara asta s-a confruntat cu aceleasi probleme de piele si otita.I-am facut analizele necesare si ni s-a prescris un tratament care in sfarsit a dat roade.Desigur dupa diagnostic se da si tratamentul insa am primit un spray foarte bun,spuma mai degraba ,care curata si trateaza pielea iritata:diclorex foam.Din pacate vara,asa cum s-a mai scris,chow-linii se confrunta cu probleme de piele oricat i-am feri.Se iau din aer,din iarba sau sunt pur si simplu alergici la diferite lucruri.Sa va traiasca Maya.

Addry spunea...

Vara asta am patit-o si noi cu puricii e alergic la purici si veterinaru ne-a zis ca la multi catei le da cu solutia de antipurici chiar la 28 de zile pentru ca se duce efectu, si cam asa a patit si bubu al meu nu doresc nimanui sa treaca prin ce a trecut bubu de multe ori se scarpina din cauza la saliva de purice nu neaparat de la muscatura. Eu folosesc advantis ala mi se pare mie mai bun plus ca rezista la spalat in caz de e nevoie sa il spal, cat are advantis pe el nu are treaba, cum au trecut 3 saptamani incepe show-ul cu rosul blanii pana la piele si ii dau cu advantin si in 3 4 ore s-a linistit. Asa ca incercati pe timp de primavara, vara chiar o perioada din toamna sa ii dati in fiecare luna poate chiar la 3 sapt.