miercuri, august 25, 2010

Bataie de catei

Chiar vroiam sa vorbim despre dresaj, insa amanam, tocmai pentru a va da un exemplu de cum sa nu iti lasi cainele liber. Momo are cativa prieteni in parc. Unul dintre ei, un caine alb, solid, muschiulos, este mai posesiv: nu se apropie nimeni de el cand mananca si le ia si mancarea altora.

Ei bine, ieri dimineata le-am adus oase de vita (60 de mii la Auchan, o caserola cu mai multe). Le-am dat la fiecare cate unul. El i-a furat si osul unei cateluse, deci si-a facut rost de doua. I-am mai dat ei altul, deci toata lumea avea cate un os. Fiecare caine s-a dus in "coltul" lui, unde a inceput sa roada "prada". Momo se plimba printre ei, chemandu-i la joaca. S-a apropiat si de cel alb, care l-a gonit printr-un ranjet si un marait. Am facut greseala sa il las acolo, langa el. Momo s-a apropiat din nou de cainele agresiv. De data asta nu a mai fost niciun marait.

Cainele a sarit ca o sageata direct la Momo, infigandu-si coltii in ceafa blanosului. Am fugit spre ei. Am reusit sa ii despart, tinandu-l pe cel alb, dar Momo a sarit el sa muste, innebunit de furie si durere. Momo nu stie sa muste, abia capseaza pe unde prinde, in schimb albul a sarit direct la cap: la ochi, ca ceafa, la urechi. Am incercat sa il iau pe Momo pe sus, dar albul a sarit iar la muscat. I-am luat falcile in maini, deschise, sa nu muste. A sarit iar Momo, turbat de durere. Albul mi-a scapat si iar a l-a muscat pe Momo de cap. Iar i-am deschis botul, tinandu-l de dinti cu mainile, iar a sarit si Momo.

Cu greu, dupa eforturi mari, i-am despartit. Abia mai puteam respira, iar cei doi combatanti erau si ei rupti de efort.

Eu aveam palmele capsate adanc de caninii cainelui alb, caruia i-am tinut cu mainile botul deschis. Momo are rani la cap: langa ambii ochi si in spatele urechilor, si o labuta capsata. L-am dus imediat, la ora 8 jumate, la veterinarul din spatele blocului, i-a curatat ranile cu iod, apoi i-a facut un antiinflamator si un antibiotic.

Pe cainele alb nu l-am mai vazut nici aseara, nici azi dimineata. El insa nu cred ca avea nimic, pentru ca Momo e un luptator de doi lei, nu musca adanc, cu toata gura, ci doar ciupeste cu dintii din fatza. Noi nu am vrut sa il invatam cum sa muste.

6 comentarii:

Anca spunea...

Si taticul lui Momo sa mearga la doctor . Caninii cainelui sigur nu erau spalati !

MAYA si Natalia spunea...

Multa sanatate lui MOMO si insanatosire granica.

Anonim spunea...

Da, am fost la un spital si am facut antitenos. Nu era turbat, cainele il stim, nu am auzit de cazuri de rabie in Bucuresti, deci nu cred ca e cazul si de antirabic... Ciudat e ca nu am mai vazut cainele alb nici ieri, nici azi, parca a disparut. Ori sta ascuns pe undeva, ori cineva a chemat ulterior hingherii. Poate gardianul parcului sa fi povestit de incident. Daca atunci cand cainele mananca in parc si langa el vine un copil, sigur iese aiurea, iar problema cade si pe gardian. E posibil sa nu il fi vazut noi si sa fi fost pe strazi, aiurea

Andrei spunea...

Imi pare rau sa citesc ce s-a intamplat... insanatosire grabnica...

si mie imi este frica de acelasdi lucru... adi ii cam provoaca si nici nu mai e indiferent daca este agresat, acum sare si el la bataie... eu sincer sa fiu, am incercat sa il invat sa muste... adica, scuze, dar nu vreau sa am o pisica. ii provoaca prin priviri, l-am observat... se plimba tantos printre ei... cand e cu mine afara il mai urechez... si nu depaseste limita cand sunt eu in apropiere... dar cu fratele meu e complet nebun... face ce vrea muschiul lui... sare la bataie... maraie oameni... in afara de accidentul de revelion si cel de la inceputul veri cu ciobanescul carpatin nu am mai avut probleme. dar ma astept sa apara oricand ceva...

si problema cea mare este ca eu nu pot fi atat de calm cum ati fost dumneavoastra... eu ma enervez repede (mai ales cand mi se pare ca ceva nu este cortect)... adi nu se apropie de nici un caine care manac cat sunt eu in apropiere, clar nu are voie... dar daca maidanezul sau cel cu stapan, ataca pentru ca asa i-a venit lui eu ma bag intre ei il iau pe adi in brate si daca agresoru continua il bat... (stiu am nevoie de dresaj)... unchiul meu mai face asa... cand apare o bataie intre cainii lui se baga in mijlocul lor si ii auca de falci pe amandoi... dar el se pricepe la animale... oricat de agresive sunt, stie sa se impuna ca mascul alfa...

Noro spunea...

Multa sanatate lui Momo!

Si noi am fost muscati de nas de un maidanez de sub o masina si avem o crestatura pe nas.

Maria & Chris spunea...

Si Chris poate fi agresiv! In vacanta nu se putea apropia nimeni de masina...si la gazdele noastre s-a repezit de cateva ori sa ii muste,desi ii cunostea si era rasfatat de toti!!Si cu cateii si gainile avea ceva de impartit: poate nu se intelegeau:ei vorbind ungureste si noi romaneste..... :))