vineri, august 20, 2010

Maya, o chowlina super-simpatica

Avem o noua prietena foarte frumoasa: MAYA. Mamica ei ne-a scris ca si Maya a avut, ca toti chow-linii, probleme de piele. Acum, micuta e bine, sanatoasa, vesela, s-a tuns si e super-simpatica.

"Multi ne-au sfatuit sa nu ne tundem, dar nu aveam alta solutie. Multe saloane ne-au refuzat din motiv.....necunoscut, ca ar avea blana prea mare si ca chow -chow este o rasa dificila de tuns.In final am gasit un salon, un Pet Shop din zona Dristor.

Pufuletul nostru a stat foarte cuminte, a durat 2 ore toata procedura. In drum spre casa am observat ca Maya aproape ca nu stia sa mearga, era foarte speriata, nu stia ce sa faca si cum sa se comporte cu propriul ei corp, mergea un pas apoi se aseza, poate ca a fost un stres pt.ea, nu mai avea blanita cu care era obisnuita. Dar nu asta a fost principala noastra experienta neplacuta de la salon.A doua zi pe blanita Mayei la gat, pe o parte si pe alta i-au aparut 2 bube, destul de maricele... Am ajuns la concluzia ca a fost tunsa cu cutite nesterile. Ceea ce vreau sa atrag atentie tuturor, sa ia in consideratie si acest AMANUNT important. Pana i-au trecut a durat ceva timp,aproape 2 saptamani.

Atasez si o poza ca sa intelegeti despre ce este vorba. Acum ca ne-a crescut putin blanita santem bine, ne-am obisnuit, ba chiar Maya e foarte jucausa, mai ales cand vine tati acasa si o alinta. Locuim la etajul 4, si in fiecare zi alearga disperata pe scari si la coborat si la urcat, cand aude cheile e prezenta la usa, desi isi cunoaste foarte bine programul de iesit afara,doar dimineata si seara foarte tarziu.

Cine cunoaste, va rugam sa ne povestiti ceva despre dresajul CHOW-CHOW, ca suntem tare neascultatori si nu stim cum e mai bine sa il educam, desi sunt multe articole pe net. Poate cineva din proprie experienta are cateva secrete despre acest subiect.

P.S.Ne place foarte mult de CHRIS.E tare scump si seama foarte mult cu MAYA(inainte de a fi tunsa :) .) O ZI FRUMOASA TUTUROR".

8 comentarii:

MAYA si MOMO spunea...

Noi avem carti de dresaj in format online. Poate te putem ajuta si cu ceva concret, sfaturi, daca ne spui cam care sunt problemele cu care te confrunti. Trage in lesa, nu sta langa tine, latra noaptea, face pipi in casa, roade mobila, nu vrea sa invete comenzile elementare?

Anonim spunea...

salut.nu roade nimic,nu face pipi in casa ,nu trage de lesa,nu latra noaptea.problema noastra este :plimbarea in parc:nu asculta si dacae libera o ia la fuga ,nu asculta nici o comanda,alergand a ajuns in strada in fata unui autobus.despre asta am vrea sastim mai multe.multumesc.natalia.

MAYA si MOMO spunea...

ok, am inteles. O sa iti spunem cam cum am facut noi. O sa iti spunem sincer: noi am combinat dresajul "pozitiv" (incurajari, recompense etc) cu cel blamat de dresorii moderni (il altoim - nu tare, ci doar asa, sa ne stie de stapani - cand nu asculta). Dar o sa iti dam amanunte si te orientezi.

anca spunea...

Nu exista cutite "sterile" . Cutitele sunt noi sau nu. Cutitele nu sunt sterile cand vin si nici nu se sterilizeaza. Daca s-ar steriliza s-ar decali cutitul si n-ar mai fi bun la tuns.
Un cutit se poate utiliza la 2-3 caini, uneori nu mai este bun dupa prima tunsoare in cazul in care animalul are blana foarte incalcita .
Dar se poate dezinfecta, cu solutii speciale, chirurgicale, nu cu spirt.
Un cutit costa intre 150-200 RON .
Un cutit tocit poate duce la iritatii pentru ca smulge blana in loc sa o taie. E bine sa va duceti cu animalul acasa si sa-l ungeti cu ulei de calendula de la plafar. Atentie, va fi unsuros; dati o cantitate mica pe palmele dumneavoastra dupa care frectionati mai ales locurile unde parul este foarte scurt. Asa cum barbatii au nevoie de aftershave pentru a nu se irita, si animalutul dumneavoastra are nevoie de un "balsam" pentru piele. E asemanator iritatiilor care apar dupa epilare la doamne si domnisoare.

MAYA si Natalia spunea...

ok.poate aveti dreptate,dar ccea ce am scris a fost verificat.

Anonim spunea...

nu este adevarat.daca ar costa un cutit 150-200 ron,atunci cat ar costa o tunsoare in conditiile in care dupa cum spui se folosesc la 2-3 catei.??

Anca spunea...

Cel mai ieftin cutit de pe piata costa 106,02 ron :A5SZ50/0,2 mm. Furnizor Profi Pet. Sediu Ploiesti Tel: 0244434167.
Suna acolo si afla cat costa aceste cutite.
Cutit sz 4f 145,18 ron
Cutit a5 sz 5f 180,42ron

Exista cele mai ieftine (, ca primul pe care l-am scris ),dar care se utilizeaza la tunderea blanii pentru operatii sau in jurul unei plagi.
Exista cutitele Aesculap care sunt si mai scumpe . Cele prezentate de mine se numesc Oester.
Pentru alte preturi si alte informatii cautati singuri.
Uneori ,depinde de tipul de blana , se utilizeaza cutite diferite : unul la tuns ,unul la finisare.
De-a lungul timpului preturile au fluctuat : ba sus ba jos , dar in sezon au fost totdeauna scumpe.

Maria & Chris spunea...

E superba!!Intr-adevar seaman cu Chris! E nascuta si in aceeasi luna cu el, doar ca al meu e mai mare cu un an...O mai asteptam sa creasca un pic si apoi cine stie,poate se infiripa o idila intre cei doi...