luni, august 30, 2010

Tunderea cainilor

Am scris aici despre dezbaterea si argumentele pro si contra tunderii cainilor chow chow. Am preferat sa nu il tundem pe Momo, cu toata caldura de afara si, mai ales, din casa. Stim ca e posibil pentru el sa ii fie mai bine cu blana, in fond asa e natural sa fie un caine: cu blana. Pe de alta parte, el nu mai traieste in mediul lui natural, ci e nevoit sa suporte (foarte greu) niste veri sufocante.

Asa ca ne-am decis sa il tundem anul viitor. Mai bine zis, ii vom tunde pe amandoi: si pe Momo, si pe Maya. Cand naparlesc amandoi, ne este foarte greu sa adunam parul din casa. Uneori, daca nu puneam aspiratorul 2-3 zile, pur si simplu se adunau "valatuci" de par prin colturi. Nu intelegeam de unde poate sa cada atat par, intr-un timp atat de scurt.
Am vazut si alti chow chow tunsi aici pe blog, si toti se simt foarte bine. Asa ca, probabil, il vom tunde si noi. Pe Maya, oricum, am mai tuns-o, ea stie lectia, nu ii convine, dar nu are incotro.

2 comentarii:

Addry spunea...

Buna,
pana acu ceva timp era total impotriva tunsului la chow dar dupa ce al meu Bubulin a trecut prin niste chestii nasoale un fel de alergie la caldura si da-i cu tot felu de injectii, doctoru mi-a zis sa incerc sa il tund, numai ca era august apropape de sf lunii, si am zis ca nu il tund ca e tarziu si nu ii mai creste paru, da... pana la urma tot i l-am scurtat si s-a simtit super bine plus ca am scapat de naparlirea voinicului asa macar pe corp ca de coama nu m-am atins si era atat de frumos :D

Addry spunea...

Buna,
pana acu ceva timp eram total impotriva tunsului la chow dar dupa ce al meu Bubulin a trecut prin niste chestii nasoale un fel de alergie la caldura si da-i cu tot felu de injectii, doctoru mi-a zis sa incerc sa il tund, numai ca era august apropape de sf lunii, si am zis ca nu il tund ca e tarziu si nu ii mai creste paru, da... pana la urma tot i l-am scurtat si s-a simtit super bine plus ca am scapat de naparlirea voinicului asa macar pe corp ca de coama nu m-am atins si era atat de frumos :D