marți, august 10, 2010

Varietati de chow chow

http://www.chowswho.com/ Puteti gasi pe acest site toate varietatile posibile de chow chow, cu genealogia lor fotografiata. O sa vedeti chow roscati, crem, negri, albastri, "scortisoara". Gasiti si chow chow cu par scurt. Mai inalti, mai scunzi, blanosi ca niste ursi sau cu par nu foarte lung. Cu bot turtit si incretit sau mai "normali". Mai mici, mai mari - de toate felurile. Pe categorii: tari, nume de caine, nume de proprietar, numele canisei.

E interesant de vazut cat de diferiti pot fi, dar totusi cat de asemanatori.

3 comentarii:

anca spunea...

Alerta !

Otrava in sectoarele 1,2,si 3 in Bucuresti.

Anonim spunea...

Daaa, cred ca o scriem ceva. In parcul Regina Maria au murit 2 caini comunitari, care evident ca mancau de pe jos. Erau cei mai blanzi, prietenii lui Momo. Sigur au murit otraviti, pentru ca nu au fost luati de hingheri si nici nu plecau prea departe de parc.

Anca spunea...

Daca stapanul a vazut cand cainele a luat ceva suspect de pe jos, trebuie sa se duca intr-un cabinet .
Eu va voi relata cum lucram noi in astfel de cazuri:
Facem tot posibilul sa determinam cainele sa vomite ( apa cu sare ,solutie suprasaturata, se administreaza cu seringa fortat pe gura , sau daca asta nu da rezultate , se face calciu intravenos)
Se lasa cainele in repaus 15 minute dupa ce a vomat si se administreaza carbune medicinal (2-3 pastile )
Dupa alte 20 minute se dau purgative.
Tot ce se face are drept scop eliminarea otravii cat mai repede din organism , inainte ca ea sa fie prelucrata in sistemul digestiv.


Daca totusi , nu s-a observat la timp , si cainele este in stare grava cand si-au dat seama stapanii , ca ultima varianta este de incercat exangvinotransfuzia ( adica scoti cat mai mult din sangele lui , care are toxine si si-a pierdut din calitati , si apoi bagi sangele de la un donator sanatos )
Aceasta este o manopera medicala pe care nu se incumeta multi sa o faca , extrem de riscanta , dar ii da o sansa animalului.
Cand este vorba de otrava de sobolani (warfarina ) , si stapanul si-a dat seama tarziu , cainele este exangvinat de catre otrava. Transfuzia este de regula salvatoare.