marți, octombrie 26, 2010

Lucky, 3 ani

Fratiorul lui Momo, Lucky, este un catel foarte frumos. Se poate vedea din aceasta poza. Lucky e foarte fericit alaturi de stapanii lui care il alinta si il considera un membru al familiei. La multi ani!

7 comentarii:

anca spunea...

La multi ani! Esti foarte frumos si impunator. Bineinteles ca esti si fotogenic.

Pentru stapanii lui: Sa va traiasca si sa va bucurati multi ani de el de acum inainte! Iubiti-l la fel de mult cat va iubeste el , pentru ca n-o sa va dezamageasca niciodata.

MAYA si MOMO spunea...

Si cuminte, nu numai frumos. Atat Momo cat si Lucky au fost doua exemplare de chow-chow foarte ascultatoare, care au invatat repede regulile dresajului si isi asculta mereu parintii. Probabil caracterul lor se trage de la parinti, pentru ca ambii au aceeasi fire calma. Binenteles ca in privinta cateilor de acceasi varsta cu ei, baieti, este normal sa sara la bataie, doar sunt masculi la maturitate, dar in privinta ascultarii comenzilor sunt fff cuminti.

anca spunea...

Masculii au intotdeauna ceva de demonstrat unul altuia !!! Este in firea lor.
Temperamentul si manifestarile fata de stapani au legatura si cu felul in care au fost educati.Este meritul vostru.

MAYA si MOMO spunea...

Pe noi ne intristreaza reactiile multor persoane care au caini si care, cand il vad pe Momo fara lesa pe strada, se minuneaza si ne povestesc ca ei cunosc chow-lini care sunt extrem de rai si care stau numai in lesa si chiar cu botnita, si de care nu te poti apropia ( ca si om) pentru ca musca sau te ataca. Eu nu am vazut pana acum un astfel de chow-chow dar legenda ca aceasta rasa este extrem de greu de dresat ( incapatanata) se pastreaza, din cate observ, printre oameni.

Andrei spunea...

Si eu m-am speriat cand toata lumea mi-a spus ca chow chow-ul este o rasa foarte incapatanata si un pic agresiva. si da recunosc Adi a fost foarte rebel, si inca mai este, rebel, incapatant si rasfatat de fratele meu. dar, desi e "agresat" zilnic de caini si pisici, sunt mandru sa spun ca nu srae la bataie, decat daca este sacait ffffffffff tare. pana la urma cedeaza si el.

nu stiu cum se comporta, in preajma altor chow chow, pentru ca nu am avut ocazia sa ii fac cunostinta cu unul, decat in martie cand am fost la facultatea de medicina veterinara, dar fata de shar-pei e greu de controlat. pur si simplu se bat ca chiorii, si nu stiu de ce... cu doi dintre ei a crescut... insa doar cu rasa aceasta are probleme... :) cu mine, este ascultator, si nu imi prea iese din cuvant. inca nu il las fara lesa, decat in fata blocului, si nu il tin in lesa pentru ca poate o ia la sanatoasa, ci pentru ca sunt altii caini agresivi, atat maidanezi cat si cu stapani inconstienti. tinand-ul in lesa il pot proteja mai bine de astfel de pericole :)

avand in vedere ca parintii lui sunt foarte agresivi, atat cu strainii cat si cu animalele, Adi este chiar cuminte. ii place doar sa fugareasca pisici :) fratele meu l-a invatat :) un obicei foarte prost :)

anca spunea...

Chow-chow-ul este o rasa suspicioasa,dar sunt caini echilibrati , dupa parerea mea. Eu am intampinat mai multe probleme cu masculii de shar-pei , in cabinet. Chiar daca arata ca niste jucarii de plus ... nu sunt deloc jucarii.
Parerea mea este ca depinde mult si de stapani. Am un prieten dresor care are urmatoarea vorba: nu exista caine needucabil , ci doar stapan needucabil.

Ai dreptate Andrei: fuga dupa pisici se poate termina , Doamne fereste , sub rotile unei masini!!!
Dar, asa cum tu gandesti si actionezi diferit fata de fratele tau , asa sunt si cainii, extrem de diferiti unul de altul ,desi apartin aceleasi rase.

Andrei spunea...

eu nu sunt sfantul sfintilor, mi-as pune lumea in cap :) Adi nu cred ca este un caine educat... cel putin nu asa cum vor oamenii. dar pot sa il stapanesc cat de cat :) eu sunt mai speriat de bombe, si ma panichez de fiecare data cand vad un caine liber... asa ca prefer sa il tin pe al meu mai din scurt :)

ce e drept, cei doi shar=pei cu care se cearta Adi sunt mai tineri si nelinistiti, dar nu pot spune ca sunt needucati. pur si simplu sunt mai dominanti :)