marți, mai 31, 2011

Momo bolnav

Ieri, Momo a facut pisu in casa. El nu a mai facut pipi in casa de cand era mic. Cu exceptia momentului cand l-am operat la ochi si, dupa ce am venit acasa, el fiind inca sub efectul anesteziei, s-a ridicat cu greu in picioare, abia tinandu-se si, incet, ezitant, s-a dus intr-un colt si a facut pipi. A fost singura data cand cainele a facut pipi in casa.

Ieri, cand nimeni nu era acasa, Momo a facut in casa, in fata usii, pe gresie. Nu am inteles ce a avut. Seara, insa, cand l-am scos la plimbare, cainele a facut pipi cu sange. Am observat mai intai picaturi de sange in urina, apoi am vazut ca pisu era amestecat cu sange.

Langa noi sunt doua cabinete veterinare, pana acum nu am fost la niciunul. Am intrat la intamplare la cel mai apropiat, chiar vizavi de parculet, care are si program pana la 9 seara. Veterinarul ne-a dat Synolox (antibiotic) sa ii dam 3 zile si, intre timp, sa incerc sa ii iau cu o seringa 1ml de urina cand face pe jos, sa ii faca un sumar.

Momo e deparazitat, a manancat si aseara si azi dimineata, bea apa, nu pare a fi mai apatic ca de obicei (el fiind oricum un caine care doarme mult). Nu are temperatura mare (are 38.3). Azi dimineata a facut la fel, pipi cu sange.

Poate o fi racit: acum cateva zile i-am facut baie si nu l-am uscat bine, doar l-am sters mai bine cu prosoapele, iar el s-a asezat cu burta uda pe gresie, in curent, cu geamurile deschise. Veterinarul ne-a zis ca are si prostata cam mare.

Inca nu stim ce are, poate nu e ceva grav.

9 comentarii:

sicae spunea...

Buna. Va citesc blogul de mult timp.
Eu am un bulldog englez de 3.5 ani si acuma de curand am avut o mare problema cu el care a inceput la fel, cu pipi cu sange. Ieri l-am operat sa ii scoatem calculii din vezica, care era foarte inflamata si infectata. Faceti neaparat o ecografie. Mi se para ca Momo a trecut pe artemis de cateva luni? La fel si Ben, mi-e teama sa nu fie ceva de la mancare...

Oana D spunea...

buna!
si catelul nostru a inceput la fel si din pacate intai si intai a fost suspectat de probleme cu prostata, in condtiile in care avea o infectie cu coci la vezica si cateva pietricele si nisip tot acolo.
neaparat sa-i faca sumarul de urina si o ecografie abdominala in intregime, ca sa se lamureasca care e de fapt problema.
daca are pietricele si infectie urinara, nu scapa prea usor de infectie. se potenteaza reciproc cele 2.
offf, sper sa se faca bine, ca noi mai avem putin si plangem langa bietul nostru catel cand face pipi (pt ca a fost operat ieri de pietre la vezica).

MAYA si MOMO spunea...

Ok. Azi il duc la ecografie abdominala. Multumim mult pentru sfaturi. Cand vin de serviciu, il duc la clinica pentru ecografie. O sa incerc sa ii trag cu seringa de pe jos pipi (!) sa ii duc vreun ml pentru sumarul de urina. Il vad ca se chinuie cand face pipi cu sange, il ustura, il doare, nici nu ii mai vine sa faca, merge abatut. Voi ati facut operatia in Bucuresti?

Aysha si Andreea spunea...

In primul rand va tinem pumnii si va uram insanatosire grabnica!!! Si Aysha a avut la fel, v-am povestit, asta-iarna. Si la fel, pt ca nu am uscat-o bine si a dormit pe gresie. Eu zic sa nu va ganditi la complicatii, pana va disparea sangele complet din urina, chiar si cu antibiotice, va dura vreo 4-5 zile.

Anonim spunea...

Buna ziua scumpii mei. Sanatate multa lui MOMO si atentie mare la diagnosticul corect. Noi acum o luna am tras-o tare cu Lea. A facut babesioza si nu va spun prin ce am trecut si cum am chinuit-o si ne-am chinuit. A scapat ca prin minune desi dr veterinar era destul de sceptic. Noroc ca am dat peste un suflet mare si generos care pana la urma a avut grija si de mine ca muream de grija lui Lea.
Va pup si va doresc multa sanatate

Maria&Chris spunea...

Insanatosire grabnica lui Momo!!Uff, se pare ca e o perioada grea pentru mai multi chow-lini...Chris a facut otita si o dermatita mica din cauza balacelilor in Dunare..Acum, numai in lesa il tinem iar baile-in cada,acasa!

Aysha si Andreea spunea...

Aveti vesti noi despre starea lui Momo?

MAYA si MOMO spunea...

Momo este bine, i-am administrat antibioticul, Synolux, timp de 5 zile, si i-am marit putin doza. A doua zi dupa inceperea tratamentului nu a mai facut pipi cu sange, deci era clar infectie urinara. Am reusit sa facem si o analiza a urinei si s-a confirmat. Oricum a fost invatatura de minte sa nu il mai lasam neuscat dupa baie. Multumim mult pentru urarile de bine.

Aysha si Andreea spunea...

Da, si pentru noi a fost invatatura de minte. Ne bucuram sa auzim ca este bine acum. Acum incepe nebunia din cauza caldurii... O zi buna!