marți, august 09, 2011

Taste of the wild, noua mancare a lui Momo

Am citit ca pisicile nu prea vor sa isi schimbe mancarea care le place, dar cainii se plictisesc la un moment dat de aceeasi hrana. Asa si pare a fi. Maya mananca numai Royal Canin (orice fel, dar acum, pentru ca am sterilizat-o, ii dam in special mancare speciala pentru pisici castrate), iar daca ii dam altceva, miauna, protesteaza, se invarte in jurul bobitelor si asteapta sa ii dam din nou Royalul ei. Ea mai vrea din cand in cand bucatele de piept de pui la gratar sau fiert si eventual niste crema de vanilie. Cainele, in schimb, vrea de toate, se vede ca isi doreste sa completeze mancarea bobite cu alte chestii, care au alt gust si alta consistenta. De altfel, ii si diversificam periodic mancarea comerciala.



Dupa vreo un an si jumatate de Artemis, ne-am gandit sa ii mai schimbam mancarea cainelui. Acum am gasit Taste of the wild. Noi i-am luat Taste of the wild high prairie, bazata in special pe carne de vanat, miel si pui. Are 32% proteina, dar pare o mancare ok. E cotata cu 6 stele, fiind o hrana fara cereale, care are indeajuns de multa carne. Si Taste of the wild wetlands pare ok, si ea de 6 stele (fara cereale, fara porumb, sfecla, dar cu carne suficienta). Poate o sa ii luam si Taste of the wild pacific stream, sa vedem cum se comporta


Lui Momo ii mai scapam care o bucata de os moale de la pieptul de pui, sau ce ne ramane noua sau copilului de la masa: ciorba, mancaruri diverse cu pui, etc. Cainele vrea sa manance inclusiv fructe: ii place marul (ar manca oricat), i-am mai dat prune (evident, fara sambure). Cainelui ii mai place iaurtul si branza proaspata - nu prea i-am mai dat in ultima vreme, dar o sa incepem sa ii mai completam masa cu niste iaurt mai ieftin si fara prea multa grasime.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara, imi puteti spune cam cat de mari sunt boabele de hrana Taste of the Wild ? Si cam ce consistenta au? se sparg greu sau relativ usor? Eu am 2 caini de 3, respectiv 5 kg si ma intereseaza acest aspect. Credeti ca ar fi potrivite pt ei? De mult citisem despre mancarea asta si stiam ca o sa o aduca cei de la ama , dar fiind doar la sac extrem de mare ( 13,5 kg mi-ar ajunge minim 3-4 luni :P ), nu vreau sa risc degeaba.

Comparativ cu alte marci pe care le-a incercat Momo ( va citesc de mult si stiu ca ati schimbat multe :) ), cum vi se par ca si palatabilitate? Excludem ROyal pe care il prefera toti, de exemplu Lupovet, Acana, Orijen etc
Ai mei mananca Acana de vreo 2 ani, cand Pacifica, cand Mar si Miel si parca as vrea sa mai schimb.

Lupovet , de asemenea mi-a atras atentia, mai ales ca e deosebit fata de restul marcilor ca mod de fabricatie, dar , la fel, sunt reticenta deoarece gasesc doar saci mari

Multumesc :)

Denisa

MAYA si MOMO spunea...

Bobitele seamana cu Acana, ca marime, miros si consistenta. Sa stiti, insa, ca se dau si mostre. Din cate stim, sunt cabinete veterinare care si comercializeaza aceasta marca, dar se dau si mostre la petshopuri online, chiar si ama are mostre (noi de la ei am luat de pe net, dar, cand a venit baiatul cu masina, i-am luat si nistre mostre cu peste, direct din masina...). puteti cere pachetele cu mostre, nu e mare lucru sa vi le aduca, apoi faceti comparatia. Si lupovet dadea mostre, insa in saci nu sunt boabe, iar gustul lor e aparte.

Paul spunea...

Buna,
Ce parere aveti despre sprot (hamsii) ? Ieri am cumparat 1 kg de sprot congelat si l-am fiert in abur impreuna cu o cana de orez si 2 morcovi. Dupa ce s-au fiert i-am pasat i-am dat lui Igor (i-ati postat fotografia) in 2 transe, seara si dimineata.
I-a placut foarte mult.
Ideea mi-a venit in urma cu cateva seri cand am mancam sprot prajit "a la Costinesti". M-am gandit ca daca pestele se poate manca intreg, fara sa fie eviscerat si cu tot cu oase care sunt foarte moi si se pot mesteca atunci e numai bun pentru un caine.
La 7 lei per kilogram este foarte avantajos si sper sa fie si foarte sanatos.
O sa incerc si cu macrou din Metro care e cam la acelasi pret, si va anunt rezultatul.
Numai bine !

MAYA si MOMO spunea...

Si noi i-am dat lui Momo hamsii cand era mai mic. Am luat congelate si i le dadeam asa, inghetate, cate una-doua. Le manca intregi, ii placeau mult. Momo insa, acum, vara, este predispus la probleme de piele, asa ca deocamdata mananca doar bobite...

Eltga spunea...

Buna, si eu sunt in cautarea acestei mancarici doar ca shar peica mea e mai fitoasa si nu imi vine sa cumpar un sac de 13 kg. Am incercat sa caut online cabinete veterinare, dar nu am avut succes.

Daca stii cumva de vreun cabinet veterinar in Bucuresti de unde se pot cumpara cateva kilograme te rog mult sa imi comunici.

Multumesc anticipat,
Ramona

Anonim spunea...

Buna ziua,Taste of the Wild toate sortimentele se gaseste la Click Vet in strada Elanului nr 9, sector 1 ( zona Damaroaia- Pajura). 031- 416.41.07

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns.

Am auzit ca , de curand, au adus si in pet-shop-uri in constanta, asa ca o sa testam cat mai curand.

Denisa

Anonim spunea...

I juѕt likе the ѵаluаble infoгmation you proviԁe for your articleѕ.

I'll bookmark your blog and take a look at again right here regularly. I'm
fairly sure I'll be told many new stuff right here! Best of luck for the next!

Visit my webpage: 4 d sonogram

Colier Boutique spunea...

Buna
Ma numesc Catalina, am si eu chow-chow-ita de 2 ani, alba si frumoasa. Insa a facut o dermatita cu Stafilococ Intermedius si Streptococ B-hemolitic gr C. Am inceput tratamentul insa vreau sa ii cumpar mancarica buna pentru ea si vreau sa ii iau un sac.
Oscilez intre Acana Pacifica si Taste of the Wild (ma gandeam la Pacific Stream pt ca are 25% proteine). Imi puteti spune si mie care e mai buna? Sau daca stiti vreo marca mai buna?

Multumesc anticipat

www.onlinepet.ro spunea...

http://www.onlinepet.ro/taste-of-the-wild/Taste-Of-The-Wild-Pacific-Stream-Adult-13-6kg-CADOU-Amflee-Spot-On