marți, octombrie 04, 2011

Animalele la cutremur

Am tot citit ca animalele se agita la cutremur. Dimineata asta, cand a fost un cutremur de 5 grade in Bucuresti, animalele noastre au dat semnal. S-a petrecut la 6 fara ceva, dimineata, ora la care trebuie sa ma trezesc pentru a-l scoate pe Momo (fara lesa, cand e pustiu in parculet si pe strazi). Inca eram in pat cand l-am auzit pe perusul Pepe ca s-a agitat din senin si a zburat din cusca lui din bucatarie pana pe hol, in fata usii de la intrare.

L-am auzit si pe cainele Momo ca se misca si grohaia incet (un fel de latrat al lui, in surdina, tipic pentru el cand e agitat).

Apoi am auzit un scartait de mobila miscata si s-a simtit parca un clatinat. Mi-am dat seama ca animalele se agitasera de la cutremur. M-am mirat, pentru ca eram sigur ca animalele noastre si-au pierdut instinctele de supraviatuire si nu pot simti cutremurul. Se pare, insa, ca si ei, in anumite momente, percep cutremurele (in special papagalul Pepe).

3 comentarii:

Aysha si Andreea spunea...

Aysha a dormit neclintita...m-a trezit pe mine leganatura si sunetul de mobila dar pe ea...nici poveste.

MAYA si MOMO spunea...

Si noi ne gandim ca, de fapt, doar papagalul a reactionat, iar cainele s-a trezit din cauza lui, nicidecum de la cutremur

Aysha si Andreea spunea...

:)) Chow-lini puturosi