miercuri, august 20, 2008

MOMO SI SOCIALIZAREA






Pentru ca trebuie sa il luam pe Momo peste tot cu noi, am fost foarte atenti in a-l invata sa devina sociabil cu cei din jur, in special cu copiii. De cand era mic s-a obisnuit sa fie mangaiat de cei mici, si reactia lui fata de copii este foarte buna.
Suntem multumiti de modul in care se comporta cu ei. Cu adultii este la fel de rezonabil, desi am observat ca uneori sunt persoane pe care pur si simplu nu le place din start sau se fereste de ele. O stii el ceva de nu ii place!!! Sau nu ii place sa fie atins pe cap, dar nu reactioneaza agresiv, ci pur si simplu se fereste. Dar, binenteles, suntem noi tot timpul prin preajma.
Oricum, noi va sfatuim sa socializati cainele cat mai mult, mai ales in perioada de crestere. Ideea ca devine prea "prost" si sunt sanse mai mari sa ti-l fure cineva...astea sunt prostii.
Credeti-ma, nu vreti sa stati tot timpul stresati, oriunde ati merge, din cauza unui comportament agresiv al cainelui!
Va ajuta si pe voi sa aveti un caine cuminte, invatat cu strainii din jurul lui, si ii faceti si lui viata mai linistita, pentru ca scapa de un stres imens provocat de situatii noi.
Noi speram ca Momo sa isi pastreze atitudinea asta, in conditiile in care se transforma foarte mult o data cu trecerea timpului si apropierea de maturitate. Schimbarea am vazut-o in relatiile cu alti caini. Daca pana acum o luna se juca cu orice caine, mic sau mare, in ultima vreme a avut cateva reprize de bataie efectiva cu doi husky, unul mai batran si fiul acestuia, pui ca si el, sau cu altii de talie mai mare. Nici cu Lucky, fratiorul lui, nu s-a comportat mai frumos, cand s-au revazut fiind o adevarata lupta pentru suprematie intre ei.

3 comentarii:

Anonim spunea...

e maaaaaare ma! auzi saptamana viitoare e ziua lui raj si n-am idee de tort!!!!!!!

Anonim spunea...

a si in locul lui momo, eu le-as fi zis ceva plonzilor alora! ce-i asta sa-l deranjeze

MAYA si MOMO spunea...

Aaaa, La Multi Ani, Raj!! Trebuie sa dai petrecere, clar! o sa caut pe internet o reteta delicioasa de tort.