miercuri, august 19, 2009

TASHUCA, O FETITA SUPERBA DIN CLUJ

Ne-a scris Ioana(Yoyo), mamica unei fetite superbe de chow-chow din Cluj-Napoca, pe nume Tasha (Tashuka):

"Ma mandresc cu ea, e o scumpete de fetita, toata lumea o admira si vrea sa se joace cu ea. E foarte prietenoasa, dar de mangaiat blanita ei nu se poate bucura oricine, ci doar cunoscutii. (pe straini nu prea ii lasa sa puna mana pe ea).
Si fetita mea papa Purina Pro Plan sau Biomil si avem o blanita frumoasa, dar din pacate lasam la o parte bobitele cand vedem mancare gatita.

E extrem de curatica, din cate am inteles , specific rasei. E o fetita cuminte, pe care am reusit sa o dresez cat de cat singura.

Face lucrurile elementare: "sezi"," culcat"," da labuta","asteapta" etc, dar din pacate nu am reusit sa o invat sa mearga la pas ( Am uitat sa zic ca fetita are 3 anisori si 2 luni si e nascuta in 1 iunie de ziua copilului:), oare e prea tarziu sa o invat sa mearga la pas? Mi-ar placea sa mearga si fara lesa dar imi e frica sa o las libera.

De plimbare nu duce lipsa pt ca o scot afara si in plus are si curtea ei. O alta problema pe care o avem sunt cu baieteii:)
Nu "ne lasam " nici cum. Am tot incercat sa facem puisori dar suntem cam fricoase si ne punem funduletul jos cand se apropie baietelul, desi il placem mult de tot si am vrea numai sa ne jucam...

10 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Ioana! Si noi suntem din Cluj! Poate ne intalnim odata la joaca cu ursuletii! Al meu e inca juniorel, dar crestem noi :)) Fetita ta este superba...
Mirela,
Mamaica de Abhi ( vezi pozele mai jos)

Pupam boticul fetitei frumoase.

Anonim spunea...

Ar fi foarte frumos:) Scrieti-mi pe adresa shockata_yo@yahoo.com sau dati-mi add pe messenger la id shockata_yo sa vedem cum putem sa le facem "intalnirea ursuletilor"
Abhi e superb...:-x poate va deveni prietenul Tashukai...il asteptm sa creasca:)
Pupic pe botic si de la noi:D

MAYA si MOMO spunea...

Ne bucuram ca sunt atatia chow-lini frumosi in Cluj si va invidiem pentru ca, mai mult ca sigur, la voi este mai racoare decat la noi, in Bucuresti.

Anonim spunea...

Asa s-ar parea ca e mai bine la noi, dar oricum saracutii chowie cauta umbra, gresie racoroasa, iarba uda..incearca toate posibilitatiile numai sa se racoreasca.:) Se pare ca ei adora iarna, fiind rasa nordica:D Asa frumos se joaca Tasha cu zapada, o aduna ca si cum si-ar face un castel de zapada si isi baga boticul in ea..e asa de scumpa:) Aaaa...si sta cu gura deschisa cand ninge:)) V-o imaginati?
Pupici la Maya si Momo

MAYA si MOMO spunea...

Stiti ce astept ci nerabdare? Sa vina iarna si sa le facem poze blanosilor in zapada. :))

Anonim spunea...

Hi hi..si eu:D Ce ma bucur ca exista blogul asta...foarte mult imi place:D Felicitari pt idee:) Nedumerirea mea este daca sunteti crescatoare de chow-chow sau doar avandu-l pe Momo a-ti facut o pasiune pt chow-chow si le acordati mare grija si atentie?

Yoyo spunea...

Aaa... si inca ceva..am vazut ca Momo merge singur la plimare, fara lesa...si sunt foarte invidioasa in clipa asta:)) Cum a-ti reusit? Oare mai am sanse sa o invat sa mearga libera sau e prea tarziu daca deja are 3 anisori...Daca puteti sa-mi spuneti niste "ponturi" cum sa fac sa o pot lasa libera si sa nu ma trezesc fara ea(avand in vedere ca e f prietenoasa), as fi foarte recunoscatoare...
Va multumesc mult!
Ioana si Tashuka

MAYA si MOMO spunea...

Nu asuntem crescatori, doar pasionati de rasa asta, asa ca l-am luat pe Momo si ne-am indragostit definitiv de el. Si, pentru ca el a avut mai multe probleme, inca de mic, a trebuit sa ne interesam, sa mergem la doctori, si asa am aflat o gramada de lucruri. Pe care ne-am gandit sa le punem pe blog, poate sunt de folos si altor stapani de blanosi. Initial blogul era doar al pisicutei Maiuca, de aceea avem si adresa la blog www.pisicamaya.blogspot.com . Dupa ce a venit si Momo in familia noastra, am zis sa il imparta amandoi :)) Cand vom trece pe site vom pune adresa www.mayasimomo.ro si poate facem si FORUM, sa vorbim tot timpul cu prietenii nostri.

MAYA si MOMO spunea...

Despre dresaj, intr-adevar se spune ca cea mai potrivita perioada sa ii inveti tot felul de chestii este cand sunt mici pentru ca invata repede si sunt mai maleabili. Eu zic, insa, ca la orice varsta se poate dresa un catel, daca ai rabdare multa, mai ales ca chow-linii sunt tare, tare incapatanati.

Noi l-am invatat sa mearga singur numai dupa ce l-am invatat comenzile : Sezi! Culcat! Aici!( asta insemnand sa se intoarca la noi daca se departa prea mult). Apoi a invatat sa mearga singur pe langa noi, desi uneori mrge cam in fata si ne supara si pe noi, dar intotdeauna se uita dupa noi, sa se asigure ca il urmam. In plus, intelege cand ii facem semn sa schimbe directia, in stanga sau dreapta. L-am invatat toate aceste comenzi imediat dupa ce l-am scos afara, pe la 3 luni, pacalindu-l cu recompense. Atunci manca orice, si ii faceam pui fiert bucatele, morcov bucatele, si ori mai gaseam prin casa, inclusiv cremvursti de pui. Si la fiecare comanda facuta corect, ii dadeam recompensa. La fel, cand venea atunci cand il chemam, il recompensam si asa, in joaca, a invatat tot. Uite aici am povestit toata nebunia cu dresajul :

http://pisicamaya.blogspot.com/2008/09/metoda-prin-care-l-am-invatat-pas-pe.html

Asa ca, succes si eu zic sa incerci sa o inveti si o sa vezi pe parcurs daca e dorinica sa invete. Daca nu, oricum noi ii iubim, cu toate mofturile si caracterul lor aparte :)))

Yoyo spunea...

E adevarat..orice ar fi, si cand ne intorc funduletul cand sunt suparati...:)) si cand e bine..noi ii iubim neconditionat.
Pai...in principiu asta am facut si eu, dar am avut o perioada(care din pacate era cea mai prielnica pt dresajul ei), cand am avut probleme de sanatate si nu am putut sa ma ocup deloc de ea:( Dar..inca vad ca e receptiva la dresaj...mai ales cand e vorba de mancare..insa probabil nu am eu suficient curaj sa o las fara lesa de frica sa nu o pierd...Pt ca mi-a fugit de acasa de 2 ori:-s Era mai micuta ce e drept...si a fugit ca am uitat poarta deschisa si poate a crezut ca i se permite:)) Am gasit-o intr-un final pe traseul pe care il faceam de obicei la plimbare...nu f departe de casa:D
De abia astept forumul;;)
Va pup pe botic