



Trebuie inteles ca un caine nu va face aceste lucruri pentru ca e rau, incapatanat, rebel sau agresiv, ci pentru ca e caine. Va dori sa obtina ceva si va incerca prin diverse metode de comportament, oprindu-se si ramanand la cea care da rezultate. Daca nu va veti lasa impresionat de aceste incercari, s-ar putea ca treptat el sa renunte la ele, vazand ca nu functioneaza.
Unele rase, precum Rottweilerul, Dobermanul, Ciobanescul German, selectionate pentru abilitatile lor de lucru, inteligenta si capacitatea de a trece fara prea mare ajutor din partea omului peste situatii mai dificile, pot fi predispuse la astfel de "probleme de comportament". Nu excludem insa nici Cockerul, Chow Chowul sau unele rase de terrieri cunoscuti deja pentru faptul ca deseori raman mai fideli propriei vointe decat comenzilor stapanului .
Astfel de probleme pot aparea la orice rasa si datorita neatentiei stapanilor care nu observa si nu corecteaza la timp problemele de comporatment ale cainelui sau, mai rau, le favorizeaza din prea multa dragoste, altfel cunoscut si ca rasfat. O mai mare dovada de dragoste fata de cainele dumneavoastra este oferirea unei educatii bune si invatarea disciplinei. Altfel, va expuneti unor frustrari care mai tarziu pot refula chiar asupra lui. O alta cauza pentru tendintele de dominare in comportament ar putea fi, spun unii experti, luarea puiului din cuib inainte de opt saptamani. Se pare ca aceasta ar fi perioada in care astfel de tendinte sunt corectate de mama si de ceilalti frati din cuib.
Vinovatii principali raman insa chiar stapanii. Un caine dominant va incerca sa obtina reactia dorita de la stapan prin orice mijloace. Chiar daca stapanul va vocifera si il va certa, dar imediat ii va ceda, el va sti ca asa trebuie sa faca si data viitoare. Si, probabil, o va face! Ce e de facut?
O problema cunoscuta multor posesori de caini este trasul in lesa. Iesiti cu el la plimbare si simtiti ca de fapt el va plimba pe dumneavoastra? Cum simtiti ca trage, il puteti corecta cu o smucitura ferma a lesei (mai usor daca lucrati cu zgarda de forta) sau, daca nu e suficient, va puteti opri din mers. El ar trebui sa inteleaga ca trasul nu va face decat sa il tina si mai tare pe loc, nu sa il duca mai repede unde vrea el.
O alta problema, la fel de comuna poate, este urcatul in pat sau pe canapea. Ii spuneti o data "Jos" sau il dati pur si simplu la o parte si il veti pofti din nou atunci cand veti dori dumneavoastra si veti considera ca nu va deranjeaza.
Ajungeti acasa, iar cainele sare frenetic pe dumneavoastra sau pe musafiri, mai mult decat v-ati dori? Il ignorati de fiecare data, in repetate randuri, avand grija sa ii oferiti atentie numai dupa ce s-a pototlit si aveti si dumneavoastra timp pentru el. La fel puteti proceda cu orice alt comportament negativ din partea cainelui: nu ii raspundeti. Cainele trebuie sa va priveasca pe dumneavoastra ca fiind in pozitia de lider. Un lider adevarat nu cerseste atentie sau respect, si le impune. Trebuie sa va impuneti in fata lui cat mai simplu si eficient. Latra, sare, zgarie usa cu labele? Ii spuneti o data "NU" pe un ton ferm, asigurandu-va ca aveti in acel moment atentia lui. Daca va continua, nu il cicaliti, ci continuati pe acelasi ton calm, dar ferm cu un raspuns de genul "Gata". E foarte posibil sa insiste si el, dar trebuie sa il ignorati.
Ati mai putea totusi sa incercati sa ii oferiti o alternativa in astfel de momente. Pentru fiecare cerinta a lui, inlocuiti-o cu una a dumneavoastra, pe care, o data ce o va satisface sa laudati cainele generos permitandu-i sa o satisfaca pe cea proprie doar dupa ce ii veti da aprobarea. Aducerea cainelui in pozitia de "sezi" este o cale buna de a spori gradul de control asupra lui. Vrea sa faca ceva? Ii comandati sa ia pozitia de "sezi" din care ii veti permite sa iasa sa isi satisfaca propria dorinta atunci cand veti considera potrivit. Nu este obligatoriu sa folositi aceasta pozitie, dar el va trebui sa invete ca, pentru a i se respecta vointa, trebuie sa respecte el intai o alta mai puternica.
Nu va asteptati sa aveti rezultate miraculoase intr-un timp scurt. Asteptati-va chiar ca lucrurile sa se inrautateasca inainte de a se imbunatati. Si daca nu aveti incredere ca puteti reusi, nu ezitati sa apelati la ajutorul unui specialist.
In vederea deparazitarii administrati-i cainelui dvs. medicamente specifice, gen: Drontal Plus, Drontal Puppy, Triantelm, Cestal Plus sau Pratel, urmand intocmai prescriptiile ce insotesc produsele si tinand cont de greutatea corporala a animalului. Majoritatea produselor antiparazitare interne acopera toate categoriile de viermi. Teniileau o rezistenta mult mai mare decat viermii intestinali si se transmit prin gazde intermediare, cel mai adesea prin purici.
Tratamentul impotriva acestora se va face la recomandarea medicului veterinar. Pentru a preveni infestarea cu purici trebuie sa acordati o atentie deosebita igienei animalului dvs.; acesti paraziti prefera in special cainii murdari, neingrijiti si plini de praf.
De asemenea, tot preventiv, puneti-i cainelui un colier/o zgarda contra puricilor, a capuselor si a paduchilor. Impotriva acestor paraziti externi folositi produse cu remanenta cat mai buna si toxicitate cat mai redusa (Frontline Spray, Spot On, Advantix sau Advocate). Este foarte important ca, odata cu deparazitarea animalului, sa procedati si la dezinsectia mediului sau de viata.
Bolile infectioase
Jigodia (boala lui Carre sau febra catarala maligna) este o boala infectocontagioasa grava, specifica carnivorelor, fiind produsa de un virus din genul Morbilivirus, familia Paramyxoviridae, inrudit cu virusul rujeolei, destul de sensibil la factorii fizici, chimici si din mediu extern. Jigodia se caracterizeaza clinic printr-un simptom de febra insotit de o serie de alte simptome: cataral, respirator sau pulmonar, digestiv, ocular, nervos si cutanat. Febra insoteste evolutia bolii pe tot parcursul acesteia. Jgodia trebuie tratata numai de catre medical veterinar, si poate fi prevenita prin vaccinare.
Vaccinarea se va face de catre medicul veterinar dupa un consult prealabil, iar evidenta vaccinurilor se va tine in carnetul de sanatate al cainelui.
http://www.zooland.ro/Bolile_prazitare_si_infectioase_ale_cainelui-6199.html
Beaphar Algolith se prezinta sub forma unui praf de alge marine ( ca sa va faceti o idee este exact ca algele pe care le-ati observat la mare pe plaja, numai ca sunt uscate si faramitate), cutia are 500 grame si costa numai 23,00 RON.
Este un supliment alimentar pe baza de alge marine ce ajuta la mentinerea frumusetii blanii.
Acest produs este o sursa naturala de iod si fier, substante absorbite direct in sange. Vitaminele si celelalte ingrediente speciale au un efect pozitiv asupra tuturor functiilor corpului unui animal.
Acest lucru se va observa in blana frumoasa si bogata si in sanatatea pielii.
Un inconvenient al acestui produs este acela al acceptarii de catre animal, Avand mirosul specific de alge marine, in cazul in care il puneti in mancare va schimba cu totul gustul si mirosul acesteia, astfel ca riscati sa nu mai manance.
Noi ii dam lui Momo dupa ce isi mananca mancarea lui. Ii punem praful intr-un castronel ( se dau cam doua lingurite de praf pe zi) amestecat cu ulei de peste si cu Kefir sau Sana. Asa ii place foarte mult, pentru ca se mai estompeaza din miros si gustul de alge.