miercuri, martie 31, 2010
Dallma si plimbarile prin Herastrau
marți, martie 30, 2010
PEPE, IN JUNGLA
La cat de mic e, cel mai probabil crede ca l-am dus intr-o jungla in care el este stapan. Din cand in cand il mai deranjeaza Momo, care vine si miroase colivia si il urmareste sa vada ce face.
Pepe s-a acomodat foarte bine la noi. A invatat sa manance patrunjel si salata, sa bea apa si sa manance din recipientele speciale pe care i le-am cumparat. La inceput, pentru ca ii placea foarte mult sa zboare, se supara foc cand il bagam la loc in colivie, rodea gratiile cu ciocul si arunca toata mancarea pe jos, nemultumit. L-am lasat o saptamana inchis si acum s-a invatat si in colivie.

duminică, martie 28, 2010
vineri, martie 26, 2010
Momo, entuziasmat de primavara
marți, martie 23, 2010
Baloo, noul nostru prieten
luni, martie 22, 2010
Mancare pe care o poti imparti cu cainele tau

Carnea macra este o sursa excelenta si echilibrata de aminoacizi, care contribuie la dezvoltarea masei musculare a cainelui. Totodata, carnea este o sursa importanta de vitamine B, care sunt implicate in metabolismul energetic din organism.
- oase de pui, porc sau miel
sâmbătă, martie 20, 2010
CHRIS - ASTENIE DE PRIMAVARA
"A venit primavara si pe la noi...iar caldura!!! Cand iesim afara incercam sa o pacalim pe mamica si sa intram in Dunare...dar nu ne da voie deoarece atunci cand erau sloiuri de gheata, am crezut ca e zapada si m-am dus la fund...cu chiu cu vai a reusit sa ma aduca la mal...uof uof ce m-am speriat!!
In rest plictiseala multa,dormim toata ziua si mai facem nazuri la mancare..."
Stim cum este primavara, draga Maria. Momo este socat ca iese afara si nu mai gaseste zapada lui preferata. A inceput sa bea multa apa si seara gafaie de caldura. Dimineata trebuie sa il scoatem si mai devreme pentru ca face pisu pe el de la atata apa bauta. In plus, am inceput naparlireeeee!!! Sper sa nu il tina mult, spre binele covoarelor mele. :)))
Asteptam vesti bune de la voi si aveti grija cu Dunarea.


joi, martie 18, 2010
POZITII DE SOMN
Cu Maya pe langa el, dorm amandoi de parca nu ar mai fi dormit de un an de zile.
Am avut momente in care nu s-a odihnit cum trebuia si se vedea pe fata lui cat de obosit este. Noaptea, cand este foarte obosit, sforaie de tremura peretii. :))) E atat de haios.


miercuri, martie 17, 2010
FRICA DE MASINA

- Nu porniti masina cand cainele nu este inca urcat in masina - zgomotul brusc al pornirii motorului l-ar putea speria;
- Nu tipati la caine daca refuza sa intre in masina; mai bine antrenati-l intr-un joc care ii place si faceti-l sa intre in masina in joaca;
- Nu folositi masina numai pentru drumuri cu finalitate neplacuta pentru caine (vaccin, deparazitari interne, alte interventii medicale);
- Nu mergeti la veterinar numai cand este necesar un tratament - mergeti si cand cainele este sanatos, doar pentru ca veterinarul sa-l mangaie.
marți, martie 16, 2010
Otita

luni, martie 15, 2010
DALLMA, o chow-lina superba
Numele complet al micutei chow chow este Dallma Chaitan Legend Chow. Tatal sau este Chaitan Legend Chow Darkstar, iar mama: Chaitan Legend Chow Angel Black. Crescatorii sunt Dan Arsenie si Ionut Tudor.
Felicitari tuturor: Dallma este intr-adevar superba. Asteptam noi poze si vesti de la ea.
duminică, martie 14, 2010
O dimineata in martie




vineri, martie 12, 2010
joi, martie 11, 2010
Tusea canina

Gripa canina a fost diagnosticata pentru prima data in 2004. Pana atunci, au existat manifestari la ogari si se credea ca virusul afecteaza numai caii de curse. Primul caz de gripa canina inregistrat la un caine de companie a fost inregistrat in primavara anului 2005.
Toate institutiile abilitate au luat, la acea vreme, probe de la cainele respectiv pentru a le studia.
Din pacate, toti cainii sunt supusi riscului de contacta virusul gripei canine. Acest virus este periculos si prin faptul ca, fiind un virus recent dezvoltat, nu a fost inca creat nici un vaccin pentru al contracara. Toti canii sunt susceptibili de a fi infectati si nici un caine nu este imun.
Poate gripa canina fi fatala?
In mod normal, nu. Cea mai mare parte a cainilor diagnosticati cu gripa canina au suferit o forma usoara a bolii. De obicei, acestia sufera o tuse persistenta care poate dura pana la trei saptamani si manifesta o scurgere nazala galbuie care poate fi tratata eficient cu antibiotice.
Cainii care sufera de o forma mai severa a virusului, de cele mai multe ori manifesta temperaturi ridicate, probleme de respiratie si alte manifestari ale pneumoniei. In circa 95% din cazuri, antibioticele dau rezultate bune.
Cum se raspandeste gripa canina?
In acest moment, gripa canina pare a fi o boala ce se transmite prin aer. Se pare ca nu este neaparat necesar contactul fizic intre un caine bolnav si unul sanatos pentru a fi transmisa boala. In ceea ce priveste transmisibilitate virusului la oameni, din cate se stie pana in acest moment, nu a fost inregistrat nici un caz de imbolnavire a unui om cu gripa canina.
Cum ne putem proteja cainii?
Pana cand va fi inventat un vaccin, nu exista nici o modalitate pentru a va asigura ca animalul dumneavoastra nu va contacta virusul. Este bine totusi sa stiti ca un caine expus la alti caini este predispus la a contacta aceasta boala. Daca cainele dumneavoastra socializeaza frecvent cu alti caini, sau sta intr-un cotet, sansele de a fi expus la o infectie sunt mai mari decat in cazul unui caine care petrece mai mult timp in casa.
Care sunt simptomele gripei canine?
In primul rand, este bine sa ne ingrijoram daca cainele da semne de tuse si aceasta dureaza pana la trei saptamani in ciuda tratamentului cu antibiotice. Majoritatea cainilor bolnavi prezinta o tuse usoara, umeda, in timp ce altii prezinta o tuse uscata, similara cu cea provocata de Bordetella brochiseptica. Foarte multi caini au secretii nazale purulente si o temperatura usor crescuta.
De cele mai multe ori, secretia nazala este semnul unei infectii bacteriene secundare care se trateaza rapid cu un antibiotic bactericid cu spectru larg de actiune.
Nu uitati insa ca tusea poate fi un indicator al unei mari varietati de boli, deci nu intrati in panica imediat. Medicul veterinar este cel mai abilitat sa puna un diagnostic corect.
Perioada de incubatie a virusului este de aproximativ 2-5 zile.
miercuri, martie 10, 2010
Maya si Pepe





luni, martie 08, 2010
In zapada






PEPERINO, noul membru al familiei
Noi am mai avut perusi, dar i-am dat nepoteilor nostri. Intre timp, noi am cautat unul care sa ne placa. Ce am vazut in piete sau in petshop-uri nu ne-a placut. Am vrut un baietel, pentru ca numai ei vorbesc, asa ca am decis sa cumparam unul de la un crescator si nu din pet-shop, unde exista riscul sa luam unul bolnav.
Am cautat un perus standard, nu unul obisnuit, pentru ca cei asa numiti "standard" sunt mai mari, au un fel de gusa si o creasta mai mare. Se fac aidoma unor bulgarasi colorati. Peperino este deocamdata mic, nu si-a schimbat penele. Pe la 3 luni isi va schimba puful si penele actuale cu un penaj de matur.
L-am cumparat de la un crescator din Bucuresti, a costat destul de mult. Pretul pentru un perus standard poate fi intre 80 - 150 ron, adica de 3-4 ori mai mult decat un perus obisnuit. Dar omul ne-a si sunat sa ne intrebe cum se simte perusul, daca e in regula si ne-a avertizat ca, daca nu se simte bine micutul perus, sa i-l aducem inapoi. Deci tine la pasarile sale, iar asta ne-a convins ca a fost bine ingrijit pana acum.
Pe noul fratior al lui Momo si al Mayei il cheama Peperino, dar noi, de fapt, o sa ii spunem Pepe. L-am cumparat ieri si toata ziua a stat suparat, trist si nu a mancat nimic. Cand l-am scos sa zboare, Maya dormea undeva prin dormitor, asa ca nu l-a vazut. In schimb, Momo a fost uluit. El, care niciodata nu urca pe pat, s-a catarat pe canapea dupa Pepe. Nu intelegea ce e cu chestia asta care se misca prin aer. Maya, cand l-a vazut in cusca, s-a dus langa el si il studia atenta. Ea a mai vazut perusi si nu are nicio treaba cu ei, nu vrea sa ii manance sau sa ii alerge.
Pentru ca am vazut ca nu vroia sa manance, i-am pus la calculator de pe youtube ciripit de perusi care mananca dimineata. A inceput si el sa ciripeasca, vesel ca aude sunete cunoscute. Si chiar a inceput sa ciuguleasca niste mei de pe jos. Asta inseamna ca incepe sa se adapteze, treptat.